Proeverijen

Wijnhandel Peeters organiseert verschillende soorten proeverijen. U bent van harte welkom!

Zaterdagproeverijen

Een groot aantal zaterdagmiddagen per jaar kunt u deze proeverijen bijwonen. Ze draaien meestal rond een thema, zoals een bepaald wijngebied, wijnhuis of wijnsoort (bijvoorbeeld port of champagne).

Masterclasses

Tijdens een masterclass gaan we dieper in op de wijnen die u te proeven krijgt. Er zijn experts aanwezig die meer vertellen over zaken als terroir, druiven, productiemethodes en de achtergronden van het wijnhuis. De masterclasses vinden doorgaans plaats op doordeweekse avonden.

Fine Wine Experiences

Wilt u wijnen proeven die in alle opzichten uniek zijn? Extreem zeldzaam, oud of kostbaar? Onze fine wine experience biedt u zo’n exclusieve wijnervaring. De eerste proeverij, waarbij een Taylor’s Scion Reserve Port uit 1855 op tafel kwam, is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische serie. Zo hebben we bijvoorbeeld Dom Pérignon champagnes tot 1980 terug geproefd. Een andere ‘experience’, die de internationale vakpers haalde, was gewijd aan vintage ports uit alle grote jaren tussen 1945 en 2011. Voor uw deelname vragen wij een bijdrage, die per proeverij verschilt.

Winemaker's dinners

De naam zegt het al: we combineren een wijnproeverij met een diner in een van de vele uitstekende restaurants die Rotterdam rijk is. De winemaker’s dinners zijn georganiseerd rond een thema zoals het land van oorsprong of de soort wijn, waarbij de gerechten en wijnen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De bijdrage voor uw deelname verschilt per winemaker’s dinner.

Wijnreis Australië - 1

Australië

Informatie-avond en proeverij

Vrijdag 21 juni van 19.00 tot 21.00 uur.
Fivesenses en Wijnhandel Peeters slaan de handen ineen en organiseren in april / mei 2020 een prachtige, culinaire wijnreis door Australië. Onder leiding van Moritz Peeters wordt in een klein gezelschap door het zuidoosten van Australië gereisd. Gedurende de reis zijn er ontmoetingen met wijnmakers, maakt u kennis met de veelzijdige Australische keuken en verblijft u in uitstekende accommodaties. Iconische wijnhuizen wisselen we af met kleine parels. De ene dag eten we op niveau en de andere dag gaat de barbecue aan. De rode draad van de reis is dat we u een exclusieve beleving van een van de mooiste wijnlanden ter wereld geven.

Op vrijdag 21 juni organiseren wij in geheel vrijblijvende voorlichtingsavond, inclusief een kleine Australische wijnproeverij.

Locatie: Fivesenses – Mariniersweg 24 – Rotterdam.

Aan deze proeverij zijn geen kosten verbonden.

Seadream Yacht Club

Seadream Yacht Club

Informatie-avond en proeverij

Vrijdag 6 september tussen 19.00 en 21.00 uur.
SeaDream Yacht Club geeft in samenwerking met Wijnhandel Peeters een gratis wijnproeverij. De wijnproeverij zal samen worden gehouden met een korte presentatie over de SeaDream luxejachten en hun vaargebieden. Weet u dat SeaDream Yacht Club ook speciale Wine Voyages maakt op de Middellandse Zee en in het Caribisch gebied?

Tijdens deze proeverij zullen de wijnhuizen Pascal Jolivet – sancerre en Taittinger – champagne onder de loep worden genomen.

Aan deze proeverij zijn geen kosten verbonden.

U kunt reserveren door een e-mail te sturen naar info@ycconline.com of te bellen naar 010 669 02 70.

Wilt u voortaan direct zodra de nieuwe proeverij-agenda bekend is een e-mail ontvangen? Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief:

Wijnstudio

Wijnstudio

Regelmatig organiseert de Wijnstudio cursussen van de Wine and Spirits Education Trust (WSET) voor beginners en gevorderden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Wijnstudio.