Wijnhandel Peeters organiseert verschillende soorten proeverijen. Graag tot snel in Rotterdam!

Zaterdagproeverijen

Een groot aantal zaterdagmiddagen per jaar kunt u deze proeverijen bijwonen. Ze draaien meestal rond een thema, zoals een bepaald wijngebied, wijnhuis of wijnsoort -bijvoorbeeld port of champagne-.

Masterclasses

Tijdens een masterclass gaan we dieper in op de wijnen die u te proeven krijgt. Er zijn experts aanwezig die meer vertellen over zaken als terroir, druiven, productiemethodes en de achtergronden van het wijnhuis. De masterclasses vinden doorgaans plaats op doordeweekse avonden.

Fine Wine Experiences

Wilt u wijnen proeven die in alle opzichten uniek zijn? Extreem zeldzaam, oud of kostbaar? Onze fine wine experience biedt u zo’n exclusieve wijnervaring. De eerste proeverij, waarbij een Taylor’s Scion Reserve Port uit 1855 op tafel kwam, is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische serie. Zo hebben we bijvoorbeeld Dom Pérignon champagnes tot 1980 terug geproefd. Een andere ‘experience’, die de internationale vakpers haalde, was gewijd aan vintage ports uit alle grote jaren tussen 1945 en 2011. Voor uw deelname vragen wij een bijdrage, die per proeverij verschilt.

Winemaker's dinners

De naam zegt het al: we combineren een wijnproeverij met een diner in een van de vele uitstekende restaurants die Rotterdam rijk is. De winemaker’s dinners zijn georganiseerd rond een thema zoals het land van oorsprong of de soort wijn, waarbij de gerechten en wijnen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De bijdrage voor uw deelname verschilt per winemaker’s dinner.

Gezien de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan worden al onze proeverijen voorlopig uitgesteld. Onze winkel in Rotterdam blijft wel open volgens onze reguliere openingstijden.

Zodra wij meer weten berichten wij u via onze website en via onze nieuwsbrief.

Masterclass

Tirreno Adriatico: een reis door Italië van glas tot glas

Uitgesteld tot een nader te bepalen moment.
In samenwerking met Alexander Renner organiseren wij op deze avond een mooie masterclass met wijnen van langs de route van de beroemde voorjaarsetappekoers Tirreno Adriatico.

U kunt deze avond een schitterende selectie wijnen van Borgo Paglianetto uit de Marken en Bibi Graetz en Felsina uit Toscane proeven.

De kosten van deze masterclass bedragen € 37,50 per persoon.

Direct reserverenMeer informatie

Masterclass

Rhône: Château de Saint Cosme

Uitgesteld tot een nader te bepalen moment.
Château de Saint Cosme timmert al een aantal jaar flink aan de weg en behoort inmiddels tot de absolute top in Gigondas. Deze avond nemen wij u mee langs de Rhône en laten u de geweldige wijnen van dit fantastische domein proeven: van Côte du Rhône tot Côte Rôtie.

De kosten van deze masterclass bedragen € 40 per persoon.

Direct reserverenMeer informatie
Cornu

Masterclass

Bourgogne de Vigne en Verre Domaine Edmond Cornu & Fils

Uitgesteld tot een nader te bepalen moment.
In samenwerking met Pierre Cornu van Domaine Edmond Cornu & Fils organiseren wij deze avond een mooie Bourgogne-masterclass met witte en rode wijnen uit de Côte de Beaune. Het domaine is een familiebezit met ongeveer 15,5 hectare wijnstokken gelegen in het noordelijke deel van de Côte de Beaune in de appellations Chorey, Savigny, Aloxe-Corton en Ladoix, vlakbij de grens van de Côte de Nuits. De afgelopen 30 jaar heeft het domaine zich ingezet voor de ontwikkeling van een geïntegreerd wijngaardbeleid, hetgeen in 2007 werd beloond met een Agriculture Raisonnée-certificaat.

De kosten van deze masterclass bedragen € 35 per persoon.

Direct reserverenMeer informatie
Saint Clair

Proeverij

Saint Clair

Uitgesteld tot een nader te bepalen moment.
In samenwerking met Peter Duin van Poot Agenturen gaan we vanavond de wijnen van Saint Clair Family Estates proeven.

De kosten van deze proeverij bedragen € 25 per persoon.

Direct reserverenMeer informatie
Loire

Masterclass

Droom-Wijnen uit de Loire

Uitgesteld tot een nader te bepalen moment.
In samenwerking met Esther van der Maarel van Droom-Wijnen gaan we vanavond wijnen uit de Loire proeven. We gaan van Chinon naar Vouvray en Touraine om te eindigen bij Sancerre en Pouilly Fumé.

De kosten van deze proeverij bedragen € 25 per persoon.

Direct reserverenMeer informatie

Wilt u altijd direct op de hoogte worden gehouden van onze proeverijen?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief

Wijnstudio

Wine and Spirits Education Trust (WSET)

Wijnstudio

Regelmatig organiseert de Wijnstudio cursussen van de Wine and Spirits Education Trust (WSET) voor beginners en gevorderden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Wijnstudio.

Meer informatie