Wijnhandel Peeters organiseert verschillende soorten proeverijen. U bent van harte welkom!

Zaterdagproeverijen

Een groot aantal zaterdagmiddagen per jaar kunt u deze proeverijen bijwonen. Ze draaien meestal rond een thema, zoals een bepaald wijngebied, wijnhuis of wijnsoort -bijvoorbeeld port of champagne-.

Masterclasses

Een groot aantal zaterdagmiddagen per jaar kunt u deze proeverijen bijwonen. Ze draaien meestal rond een thema, zoals een bepaald wijngebied, wijnhuis of wijnsoort -bijvoorbeeld port of champagne-.

Fine Wine Experiences

Wilt u wijnen proeven die in alle opzichten uniek zijn? Extreem zeldzaam, oud of kostbaar? Onze fine wine experience biedt u zo’n exclusieve wijnervaring. De eerste proeverij, waarbij een Taylor’s Scion Reserve Port uit 1855 op tafel kwam, is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische serie. Zo hebben we bijvoorbeeld Dom Pérignon champagnes tot 1980 terug geproefd. Een andere ‘experience’, die de internationale vakpers haalde, was gewijd aan vintage ports uit alle grote jaren tussen 1945 en 2011. Voor uw deelname vragen wij een bijdrage, die per proeverij verschilt.

Winemaker's dinners

De naam zegt het al: we combineren een wijnproeverij met een diner in een van de vele uitstekende restaurants die Rotterdam rijk is. De winemaker’s dinners zijn georganiseerd rond een thema zoals het land van oorsprong of de soort wijn, waarbij de gerechten en wijnen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De bijdrage voor uw deelname verschilt per winemaker’s dinner.

Masterclass

Muhr-Van der Niepoort en Jurtschitsch

Vrijdag 1 november tussen 19.30 en 22.30 uur.
Deze avond laten wij u, in samenwerking met onze goede vriend Alexander Renner, onze nieuwste aanwinsten uit Oostenrijk proeven: Muhr-van der Niepoort en Jurtschitsch. Dorlie Muhr is, naast dat zij de ex vrouw van Dirk van der Niepoort uit de Douro is, ook een begenadigd wijnmaakster. Muhr-van der Niepoort heeft zij samen met Dirk opgezet in haar thuisland Oostenrijk. Haar wijnen behoren tot de absolute top voor rode wijnen -Blaufrankisch- in Oostenrijk. Jurtschitsch uit Kamptal is een familiedomein dat de afgelopen decennia een gestage opmars naar de top van Oostenrijk heeft gemaakt en behoort met haar Grüner-Veltliners inmiddels zeker tot de absolute top. Wij laten u een zeer uitgebreide serie wijnen van beide huizen proeven.

De kosten van deze masterclass bedragen € 55 per persoon.

Direct reserverenMeer informatie

Masterclass

Quinta do Vallado

Donderdag 14 november tussen 19.30 en 22.30 uur.
Quinta do Vallado is een zeer vooraanstaand wijndomein uit de Douro vallei, aan de oevers van de Gorgo-rivier net buiten Peso de Regua. Ooit behoorde deze quinta toe aan de beroemde Dona Antonia Adelaide Feirerra en is nog steeds in familiebezit. Deze proeverij laten wij u zowel de ‘stille’ witte en rode wijnen proeven en ook een mooie serie ‘aged tawny’ en vintage ports proeven.

De kosten van deze masterclass bedragen € 45 per persoon.

Direct reserverenMeer informatie
Frerejean Frères champagnes

Masterclass

Frerejean champagnes

Datum volgt nog
Er staat een proeverij op de planning met de mooie champagnes van Frerejean. Op dit moment is er nog geen datum of proeflijst beschikbaar. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk. Wilt u op de hoogte worden gehouden van deze en andere proeverijen? Meld u dan aan via onderstaand formulier voor onze nieuwsbrief.

Nino Negri logo

Masterclass

Nino Negri (Lombardije - Italië)

Datum volgt nog
In het noorden van Lombardije ligt het kleine en relatief onbekende wijngebied Valtelina: een van de minder bekende gebieden voor Nebbiolo. Op dit moment is de datum voor deze proeverij nog niet bekend. Wilt u op de hoogte worden gehouden van deze en andere proeverijen? Meld u dan aan via onderstaand formulier voor onze nieuwsbrief.

Wilt u altijd direct op de hoogte worden gehouden van onze proeverijen?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief

Wijnstudio

Wine and Spirits Education Trust (WSET)

Wijnstudio

Regelmatig organiseert de Wijnstudio cursussen van de Wine and Spirits Education Trust (WSET) voor beginners en gevorderden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Wijnstudio.

Meer informatie