Proeverijen

Wijnhandel Peeters organiseert verschillende soorten proeverijen. U bent van harte welkom!

Zaterdagproeverijen

Een groot aantal zaterdagmiddagen per jaar kunt u deze proeverijen bijwonen. Ze draaien meestal rond een thema, zoals een bepaald wijngebied, wijnhuis of wijnsoort (bijvoorbeeld port of champagne).

Masterclasses

Tijdens een masterclass gaan we dieper in op de wijnen die u te proeven krijgt. Er zijn experts aanwezig die meer vertellen over zaken als terroir, druiven, productiemethodes en de achtergronden van het wijnhuis. De masterclasses vinden doorgaans plaats op doordeweekse avonden.

Fine Wine Experiences

Wilt u wijnen proeven die in alle opzichten uniek zijn? Extreem zeldzaam, oud of kostbaar? Onze fine wine experience biedt u zo’n exclusieve wijnervaring. De eerste proeverij, waarbij een Taylor’s Scion Reserve Port uit 1855 op tafel kwam, is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische serie. Zo hebben we bijvoorbeeld Dom Pérignon champagnes tot 1980 terug geproefd. Een andere ‘experience’, die de internationale vakpers haalde, was gewijd aan vintage ports uit alle grote jaren tussen 1945 en 2011. Voor uw deelname vragen wij een bijdrage, die per proeverij verschilt.

Winemaker's dinners

De naam zegt het al: we combineren een wijnproeverij met een diner in een van de vele uitstekende restaurants die Rotterdam rijk is. De winemaker’s dinners zijn georganiseerd rond een thema zoals het land van oorsprong of de soort wijn, waarbij de gerechten en wijnen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De bijdrage voor uw deelname verschilt per winemaker’s dinner.

Riesling

'Everything happens for a riesling'

Proeverij

Dinsdag 12 maart tussen 19.30 en 22.30 uur.

In samenwerking met Alexander Renner laten wij u deze avond een hele mooie serie rieslingwijnen proeven uit onder andere de Elzas, Mosel, Nahe, Rheingau, Alto Adige en Weinviertel.  Met wijnen van Dr. Loosen, Kruger-Rumpf, Eva Fricke, Barmes Beucher, Keunhof en Julius Klein. Een mooi overzicht van het brede smaakpalet dat riesling te bieden heeft.

De kosten voor deze proeverij bedragen € 30 per persoon.

Burgundy bottles 2

Vintage port

Fine Wine Experience

Vrijdag 22 maart tussen 19.30 en 22.30 uur.

Het is weer even geleden dat wij een Fine Wine Experience-proeverij georganiseerd hebben en om deze serie proeverijen een waardig vervolg te geven staat deze editie in het teken van oude vintage ports. Uit eigen voorraad gaan wij deze avond een unieke serie ‘Late Cellar Release’ vintage ports van Warre, Graham’s Martinez, Taylor’s, Fonseca en Krohn laten proeven. De exacte line-up blijft nog even een verrassing. Een tipje van de sluier: we beginnen in 1994 en proeven terug tot 1960.

De kosten voor deze fine wine experience bedragen € 125 per persoon.

Chenin-Blanc

Chenin blanc uit de Loire, Zuid-Afrika en Californië

Proeverij

Dinsdag 26 maart tussen 19.30 en 22.30 uur.

Om de veelzijdigheid van chenin blanc te laten proeven organiseren wij deze thematische proeverij. Deze avond kunt u u een mooi overzicht aan droge, niet- en wel houtgelagerde, en zoete chenin blancs uit de Loire, Zuid-Afrika en Californië proeven. Met wijnen van onder andere Beaumard, Langlois-Chateau, Clos des Amones, Delaire Graff, Radford Dale, Eben Sadie en Peter Franus.

De kosten voor deze proeverij bedragen € 25 per persoon.

Bodegas Lopez de Heredia

Bodegas Lopez de Heredia

Masterclass

Donderdag 4 april tussen 19.30 en 22.30 uur.

Een van de grote iconische wijnhuizen uit Spanje staat deze avond centraal. Sinds de oprichting meer dan 140 jaar geleden is het huis in bezit van de familie Lopes de Heredia. Al 140 jaar worden de wijnen op dezelfde klassieke manier extreem lang op eiken vaten en enkele jaren daarna op fles gerijpt. Klassiek, uniek en zeldzaam.

De kosten voor deze masterclass bedragen € 40 per persoon.

Quintarelli

Giuseppe Quintarelli

Masterclass

Woensdag 17 april tussen 19.30 en 22.30 uur.

Het is onmogelijk om over Giuseppe Quintarelli te spreken zonder het noemen van superlatieven. De naam zelf staat voor zo veel: de wijnen, de stijl, de traditie, het ambacht en een manier van doen. Na het overlijden van Giuseppe wordt het bedrijf sinds enkele jaren geleid door zijn dochter Florence, zijn schoonzoon Giampaolo en zijn kleinzonen Francesco en Lorenzo.

Een uniek en iconische proeverij, ‘Fine Wine Experience’ waardig, ware het niet dat we geen oude maar ‘slechts’ de gangbare jaargangen en cuvées kunnen laten proeven. Deze avond kunt u de Bianco Secco, Primofiore, Valpolicella, Rosso di Bepi, Amarone, Amarone Riserva, Alzero en Recioto proeven. Aan deze proeverij wordt onze voorintekening gekoppeld.

De kosten voor deze masterclass bedragen € 115 per persoon.

Logo Henri Maire

Henri Maire

Masterclass

Donderdag 9 mei tussen 19.30 en 22.30 uur.

De naam Maire is sinds 1632 verbonden aan de Jura. Degenen die regelmatig door oost-Frankrijk reizen, kennen waarschijnlijk de plakkaten op huizen met ‘Henri Maire, Vin Fou’. Henri nam in 1939 ongeveer 2,5 hectare wijngaard over. Hij bouwde dat uit tot maar liefst 300 hectare, toen ongeveer een kwart van de totale Jura wijngaarden, verdeeld over vijf domeinen. Hij stond in zijn eentje garant voor de revival van de Jura als wijnregio. Sinds enkele jaren is het bedrijf in handen van een andere familie: Boisset. Op dit moment is het areaal in totaal 225 hectare en Boisset investeert enorm in wijngaarden en kelder. De kwaliteit, die in de eerste 15 jaar van deze eeuw wat was teruggelopen, is nu snel weer veel beter geworden. En dit tegen voor de Jura relatief goede prijzen.

Alles wat typisch jura is wordt hier geproduceerd: druiven als savagnin en chardonnay voor wit en trousseau en pinot noir voor rood in diverse appellaties als Côtes de Jura, Arbois en Château Chalon. Kenmerkend zijn stijlen als Crémant de Jura, Savagnin non oullié (onder een natuurlijk gistvlies gerijpt) en Vin Jaune (minimaal ruim 6 jaar onder zo’n vlies).

De kosten voor deze masterclass bedragen € 20 per persoon.

Momenteel zijn wij nog bezig met het samenstellen van de rest van de proeverij-agenda voor dit seizoen. Wilt u voortaan direct zodra de nieuwe proeverij-agenda bekend is een e-mail ontvangen? Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief:

Wijnstudio

Wijnstudio

Regelmatig organiseert de Wijnstudio cursussen van de Wine and Spirits Education Trust (WSET) voor beginners en gevorderden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Wijnstudio.