Wijnhandel Peeters organiseert verschillende soorten proeverijen. U bent van harte welkom!

Zaterdagproeverijen

Een groot aantal zaterdagmiddagen per jaar kunt u deze proeverijen bijwonen. Ze draaien meestal rond een thema, zoals een bepaald wijngebied, wijnhuis of wijnsoort -bijvoorbeeld port of champagne-.

Masterclasses

Tijdens een masterclass gaan we dieper in op de wijnen die u te proeven krijgt. Er zijn experts aanwezig die meer vertellen over zaken als terroir, druiven, productiemethodes en de achtergronden van het wijnhuis. De masterclasses vinden doorgaans plaats op doordeweekse avonden.

Fine Wine Experiences

Wilt u wijnen proeven die in alle opzichten uniek zijn? Extreem zeldzaam, oud of kostbaar? Onze fine wine experience biedt u zo’n exclusieve wijnervaring. De eerste proeverij, waarbij een Taylor’s Scion Reserve Port uit 1855 op tafel kwam, is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische serie. Zo hebben we bijvoorbeeld Dom Pérignon champagnes tot 1980 terug geproefd. Een andere ‘experience’, die de internationale vakpers haalde, was gewijd aan vintage ports uit alle grote jaren tussen 1945 en 2011. Voor uw deelname vragen wij een bijdrage, die per proeverij verschilt.

Winemaker's dinners

De naam zegt het al: we combineren een wijnproeverij met een diner in een van de vele uitstekende restaurants die Rotterdam rijk is. De winemaker’s dinners zijn georganiseerd rond een thema zoals het land van oorsprong of de soort wijn, waarbij de gerechten en wijnen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De bijdrage voor uw deelname verschilt per winemaker’s dinner.

Masterclass

Quinta do Vallado

Donderdag 14 november tussen 19.30 en 22.30 uur.
Quinta do Vallado is een zeer vooraanstaand wijndomein uit de Douro vallei, aan de oevers van de Gorgo-rivier net buiten Peso de Regua. Ooit behoorde deze quinta toe aan de beroemde Dona Antonia Adelaide Feirerra en is nog steeds in familiebezit. Deze proeverij laten wij u zowel de ‘stille’ witte en rode wijnen proeven en ook een mooie serie ‘aged tawny’ en vintage ports proeven.

De kosten van deze masterclass bedragen € 45 per persoon.

Direct reserverenMeer informatie

Masterclass

Borgogno, Barolo, Piemonte, Italië

Woensdag 20 november tussen 19.30 en 22.30 uur.

Borgogno is één van de allereerste en waarschijnlijk de oudste wijnmakerij in Piemonte. Dit Italiaanse wijnhuis gelooft sterk in de klassieke en traditionele filosofie hetgeen ook haar kracht is; al jaren wordt de naleving van deze tradities doorgegeven aan de volgende generatie. Borgogno bezit dertien hectare aan wijngaarden waarvan negen zijn beplant met de nebbiolodruif.

De wijnen worden allemaal op traditionele wijze gevinifieerd om unieke en gestructureerde wijnen te produceren. Deze avond laten wij u een geweldige serie barolo’s proeven tot de jaargang 1982 terug! Een absolute aanrader voor barolo-liefhebbers.

De kosten van deze masterclass bedragen € 62,50 per persoon.

Direct reserverenMeer informatie
Booij kaasmakers. Foto: Flickr

Proeverij

Kaas en bubbels

Vrijdag 22 november vanaf 19.00 uur.

Inmiddels is het een traditie om eind november samen met en bij Booij Kaasmakers in de Fenix Food Factory een kaas- en bubbelproeverij te organiseren. En zo ook dit jaar. Dit jaar zullen wij u mousserende wijnen laten proeven van Langlois-Chateau en Famille Liebeau uit de Loire, Cava Agustí Torello Mata, Ridgeview uit Sussex, Genoels Elderen uit de Maasvallei en een unieke ‘pre-phylloxera’ 100 procent pinot meunier van Champagne Arlaux. Fromagier Maarten Koek zal u een mooie serie bijpassende kazen laten proeven.

Locatie: Booij Kaasmakers, Fenix Food Factory, Veerlaan 19 D, Rotterdam.

De kosten van deze proeverij bedragen € 42,50 per persoon.

Direct reserverenMeer informatie
Champagne

Proeverij

Traditionele champagneproeverij

Zondag 22 december tussen 12.00 en 16.00 uur.

Voor het zesde jaar op rij organiseren wij een leuke, gezellige, maar vooral ook ‘bubbelige’ champagneproeverij op de laatste zondag voor de kerst. De line-up houden we nog even een verrassing maar zoals gebruikelijk kunt u wat bijzonders verwachten!

Aan deze proeverij zijn geen kosten verbonden.

Direct reserveren

Wilt u altijd direct op de hoogte worden gehouden van onze proeverijen?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief

Wijnstudio

Wine and Spirits Education Trust (WSET)

Wijnstudio

Regelmatig organiseert de Wijnstudio cursussen van de Wine and Spirits Education Trust (WSET) voor beginners en gevorderden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Wijnstudio.

Meer informatie