Proeverijen

Wijnhandel Peeters organiseert verschillende soorten proeverijen. U bent van harte welkom!

Zaterdagproeverijen

Een groot aantal zaterdagmiddagen per jaar kunt u deze proeverijen bijwonen. Ze draaien meestal rond een thema, zoals een bepaald wijngebied, wijnhuis of wijnsoort (bijvoorbeeld port of champagne).

Masterclasses

Tijdens een masterclass gaan we dieper in op de wijnen die u te proeven krijgt. Er zijn experts aanwezig die meer vertellen over zaken als terroir, druiven, productiemethodes en de achtergronden van het wijnhuis. De masterclasses vinden doorgaans plaats op doordeweekse avonden.

Fine Wine Experiences

Wilt u wijnen proeven die in alle opzichten uniek zijn? Extreem zeldzaam, oud of kostbaar? Onze fine wine experience biedt u zo’n exclusieve wijnervaring. De eerste proeverij, waarbij een Taylor’s Scion Reserve Port uit 1855 op tafel kwam, is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische serie. Zo hebben we bijvoorbeeld Dom Pérignon champagnes tot 1980 terug geproefd. Een andere ‘experience’, die de internationale vakpers haalde, was gewijd aan Vintage Ports uit alle grote jaren tussen 1945 en 2011. Voor uw deelname vragen wij een bijdrage, die per proeverij verschilt.

Winemaker's dinners

De naam zegt het al: we combineren een wijnproeverij met een diner in een van de vele uitstekende restaurants die Rotterdam rijk is. De winemaker’s dinners zijn georganiseerd rond een thema zoals het land van oorsprong of de soort wijn, waarbij de gerechten en wijnen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De bijdrage voor uw deelname verschilt per winemaker’s dinner.

Apostelhoeve

Maasdal en Mergelland

Proeverij
Zaterdag 10 maart tussen 14.00 en 16.30 uur.

Sinds begin dit jaar kent Nederland twee zogeheten ‘Beschermde Oorsprongbenaming’ wijngebieden – BOB –: BOB Mergelland en BOB Maasdal. De BOB Maasdal is zelfs grensoverschrijdend en is een gebied aan beide zijden van de Nederlands-Belgische grens. Deze middag staat in het teken van deze mooie gebieden en wij laten u zowel Nederlandse als Belgische wijnen proeven van huizen als Genoels-Elderen, Aldeneyck, Apostelhoeve en Wijngoed Thorn.

De kosten voor deze proeverij bedragen € 30,00 per persoon. Maximaal 20 plaatsen beschikbaar.

Agusti Torello Mata

Cava Agusti Torello Mata

Masterclass
Donderdag 22 maart tussen 19.30 en 22.00 uur.

Deze avond staat in het teken van de mooie cava’s van Agusti Torello Mata die al decennialang tot de beste cava’s behoren die Spanje te bieden heeft. Alle wijnen worden pas bij bestelling gedegorgeerd en zijn allen van één enkele jaargang. De top cuvée Kripta is als enige cava door Bettane en Desseauve gekozen in hun boek ‘100 beste wijnen ter wereld’.

De kosten voor deze masterclass bedragen € 35,00 per persoon. Maximaal 20 plaatsen beschikbaar.

Louis Roederer overzicht

Champagne Louis Roederer

Masterclass
Dinsdag 3 april tussen 19.30 en 22.00 uur.

Het huis Louis Roederer behoort al zeker 25 jaar tot een van onze favoriete champagneproducenten. Het was voor onze daarom ook een van de beoogde masterclasses in ons jubileumjaar. Deze avond gaan wij u de gehele serie champagnes van Roederer laten proeven inclusief de beroemde topcuvée Cristal (zowel wit als rosé).

De kosten voor deze masterclass bedragen € 75,00 per persoon. Maximaal 16 plaatsen beschikbaar.

Booij Kaasmakers

Kaas en wijn

Proeverij
Vrijdag 13 april tussen 19.00 en 22.00 uur.

Locatie: Booij Kaasmakers – Fenix Food Factory.

In vervolg op onze fantastische champagne- en kaasproeverijen van afgelopen jaar hebben wij voor u op deze avond een unieke combinatie van Nederlandse en Belgische wijnen bij een mooie en bijzondere selectie ‘Buuren’kazen van Marijke Booij. De selectie wijnen zal anders zijn dan op mijn eigen proeverij met Nederlandse & Belgische wijnen. Met wijnen van Apostelhoeve, De Wijngaardsberg en Wijngoed Thorn.

Wees er snel bij want als het zo snel gaat als bij de vorige edities zitten we zo vol!

De kosten voor deze proeverij bedragen € 30,00 per persoon. Maximaal 40 plaatsen beschikbaar.

Kaesler

Kaesler (Barossa Valley)

Masterclass
Donderdag 19 april tussen 19.00 en 22.00 uur.

Na enkele jaren afwezigheid eindelijk weer terug op de Nederlandse markt. En hoe! Kaesler is en blijft een van onze favoriete producenten uit Barossa Valley en deze avond laten wij u een geweldige serie klassieke Australische Shiraz (en Shiraz blends) laten proeven!

De kosten voor deze masterclass bedragen € 40,00 per persoon. Maximaal 20 plaatsen beschikbaar.

Clos Vougeot

Bourgogne

Masterclass
Donderdag 26 april tussen 19.00 en 22.00 uur.

Sinds vorig jaar werken wij met de Vigne et Verre groep uit de Bourgogne samen. Vigne et Verre is een verkoopsamenwerking tussen vijftien onafhankelijke kleine maar zeer goede bourgogneproducenten.

De wijnen voor deze proeverij gaan wij in het weekend van 10 maart in de Bourgogne voor u proeven en selecteren. Zoals u van ons mag verwachten zal het een brede en mooie selectie zijn inclusief 1er cru en grand cru’s.

De kosten voor deze masterclass bedragen € 50,00 per persoon. Maximaal 20 plaatsen beschikbaar.

Barbaresco

Produttori di Barbaresco

Masterclass
Dinsdag 8 mei tussen 19.00 en 22.00 uur.

Een masterclass die heel dicht tegen een ‘Fine Wine Experience’ aanzit.

2013 is een bijzonder mooi jaar in Piemonte geweest en de single vineyard wijnen van de Produtori di Barbaresco worden nu al bijzonder hoog aangeschreven.

Op deze masterclass laten wij u de gehele serie ‘single vineyard’ wijnen naast elkaar proeven!

De kosten voor deze masterclass bedragen € 50,00 per persoon. Maximaal 16 plaatsen beschikbaar.

2007-10-Sancerre-Henri-Bourgeois-FI

Henri Bourgeois

Proeverij
Zaterdag 26 mei tussen 14.00 en 16.30 uur.

Een nieuwe loot in ons assortiment is de sancerre- en Nieuw-Zeelandse sauvignon blancproducent Henri Bourgeois.

Geniet van een mooie middag sauvignon blanc uit de oude en nieuwe wereld.

De kosten voor deze proeverij bedragen € 30,00 per persoon. Maximaal 20 plaatsen beschikbaar.

Wijnstudio

Wijnstudio

Regelmatig organiseert de Wijnstudio cursussen van de Wine and Spirits Education Trust (WSET) voor beginners en gevorderden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Wijnstudio.

Wilt u voortaan direct zodra de nieuwe proeverij-agenda bekend is een e-mail ontvangen? Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief:

Wijnhandel Peeters

Vasteland 56
3011 BM Rotterdam

info@wijnhandel-peeters.com

Telefoon: +31 (0)10 413 16 52

facebook twitter email

NIX18

Openingstijden

Maandag10.00 - 17.00
Dinsdag09.30 - 18.00
Woensdag09.30 - 18.00
Donderdag09.30 - 18.00
Vrijdag09.00 - 18.00
Zaterdag09.00 - 16.30
Zondaggesloten

Meer informatie:

Facebook