Wijnhandel Peeters organiseert verschillende soorten proeverijen. Graag tot snel in Rotterdam!

Zaterdagproeverijen

Een groot aantal zaterdagmiddagen per jaar kunt u deze proeverijen bijwonen. Ze draaien meestal rond een thema, zoals een bepaald wijngebied, wijnhuis of wijnsoort -bijvoorbeeld port of champagne-.

Masterclasses

Tijdens een masterclass gaan we dieper in op de wijnen die u te proeven krijgt. Er zijn experts aanwezig die meer vertellen over zaken als terroir, druiven, productiemethodes en de achtergronden van het wijnhuis. De masterclasses vinden doorgaans plaats op doordeweekse avonden.

Fine Wine Experiences

Wilt u wijnen proeven die in alle opzichten uniek zijn? Extreem zeldzaam, oud of kostbaar? Onze fine wine experience biedt u zo’n exclusieve wijnervaring. De eerste proeverij, waarbij een Taylor’s Scion Reserve Port uit 1855 op tafel kwam, is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische serie. Zo hebben we bijvoorbeeld Dom Pérignon champagnes tot 1980 terug geproefd. Een andere ‘experience’, die de internationale vakpers haalde, was gewijd aan vintage ports uit alle grote jaren tussen 1945 en 2011. Voor uw deelname vragen wij een bijdrage, die per proeverij verschilt.

Winemaker's dinners

De naam zegt het al: we combineren een wijnproeverij met een diner in een van de vele uitstekende restaurants die Rotterdam rijk is. De winemaker’s dinners zijn georganiseerd rond een thema zoals het land van oorsprong of de soort wijn, waarbij de gerechten en wijnen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De bijdrage voor uw deelname verschilt per winemaker’s dinner.

booij

Proeverij

Belgische Wijn en Kaas met Booij Kaasmakers

Vrijdag 19 maart 2021 van 20.00 tot 22.00 uur.

Op 19 maart zijn de Belgische wijnen en kazen aan de beurt. We proeven wijnen van Wijndomein Aldeneijck, Wijnkasteel Genoels-Elderen en Chateau Bon Baron. We proeven ook ‘levenswater’, een unieke Belgische eau-de-vie!

Virtuele proeverij via Zoom:

De kosten van deze proeverij bedragen € 50,00 voor twee personen.

Direct reserverenMeer informatie

Virtuele proeverij via Zoom:

De kosten van de proefdoos bedragen €185,00.

Direct bestellenMeer informatie
Luis Pato Logo

Proeverij

Luís Pato

Vrijdag 12 maart 2021 van 20.00 tot 22.00 uur.

Bairrada, gelegen in het westelijke deel van de Beiras, tussen het bergachtige gebied van de Dão en de Atlantische stranden, heeft een mild zeeklimaat met overvloedige regenval. De naam Bairrada is afgeleid van de grondsoort, een soort kalksteen. Er worden traditioneel mooie stevige rode wijnen gemaakt van de baga-druif, maar er komen ook prachtige witte wijnen vandaan.

Virtuele proeverij via Zoom:

De kosten van deze proeverij bedragen € 40,00 per twee personen.

Direct reserverenMeer informatie

Virtuele proeverij via Zoom:

De kosten van de proefdoos bedragen € 187,50.

Direct bestellenMeer informatie
Fivesenses

Proeverij

Wines of Down Under

Deze proeverij is helaas uitgesteld. De exacte datum volgt nog.
Reisbureau Fivesenses bestaat 15 jaar! Wij vieren dit heugelijke feit door samen met eigenaar Jean-Paul Ponte op een virtuele reis te gaan door Australië en Nieuw-Zeeland. Tijdens deze proeverij krijgt u een presentatie over wat deze prachtige vakantielanden allemaal te bieden hebben en proeven we wijnen van The Story Wines, Journey Wines, The Hedonist, Philip Shaw en St. Clair.

U kunt helaas nog niet reserveren voor deze proeverij.

Wilt u altijd direct op de hoogte worden gehouden van onze proeverijen?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief

Wijnstudio

Wine and Spirits Education Trust (WSET)

Wijnstudio

Regelmatig organiseert de Wijnstudio cursussen van de Wine and Spirits Education Trust (WSET) voor beginners en gevorderden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Wijnstudio.

Meer informatie