Wijnhandel Peeters organiseert verschillende soorten proeverijen. Graag tot snel in Rotterdam!

Zaterdagproeverijen

Een groot aantal zaterdagmiddagen per jaar kunt u deze proeverijen bijwonen. Ze draaien meestal rond een thema, zoals een bepaald wijngebied, wijnhuis of wijnsoort -bijvoorbeeld port of champagne-.

Masterclasses

Tijdens een masterclass gaan we dieper in op de wijnen die u te proeven krijgt. Er zijn experts aanwezig die meer vertellen over zaken als terroir, druiven, productiemethodes en de achtergronden van het wijnhuis. De masterclasses vinden doorgaans plaats op doordeweekse avonden.

Fine Wine Experiences

Wilt u wijnen proeven die in alle opzichten uniek zijn? Extreem zeldzaam, oud of kostbaar? Onze fine wine experience biedt u zo’n exclusieve wijnervaring. De eerste proeverij, waarbij een Taylor’s Scion Reserve Port uit 1855 op tafel kwam, is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische serie. Zo hebben we bijvoorbeeld Dom Pérignon champagnes tot 1980 terug geproefd. Een andere ‘experience’, die de internationale vakpers haalde, was gewijd aan vintage ports uit alle grote jaren tussen 1945 en 2011. Voor uw deelname vragen wij een bijdrage, die per proeverij verschilt.

Winemaker's dinners

De naam zegt het al: we combineren een wijnproeverij met een diner in een van de vele uitstekende restaurants die Rotterdam rijk is. De winemaker’s dinners zijn georganiseerd rond een thema zoals het land van oorsprong of de soort wijn, waarbij de gerechten en wijnen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De bijdrage voor uw deelname verschilt per winemaker’s dinner.

Banner Ned-Bel wijnen

Masterclass

Nederlandse en Belgische wijnen

Vrijdag 11 december 2020 van 19.30 tot 22.00 uur.
Deze avond proeven we in samenwerking met de wijnmakers een masterclass Nederlandse en Belgische wijnen. De Apostelhoeve, Wijngoed Thorn, Wijndomein Aldeneyk en Chateau Genoels-Elderen zijn stuk voor stuk wijnhuizen die een uitstekende reputatie hebben opgebouwd met hun kwaliteitswijnen.

Proefflesjes voor de virtuele proeverij via Zoom:

De kosten voor deelname aan deze proeverij bedragen € 30 per twee personen.

Direct reserverenMeer informatie

Proefdoos voor de virtuele proeverij via Zoom:

De kosten van de proefdoos bedragen € 180.

Direct reserverenMeer informatie

Masterclass

Champagne de Saint-Gall

Woensdag 16 december 2020 van 19.30 tot 22.00 uur.
Al twee jaar is Champagne de Saint-Gall de leverancier van onze huischampagne. Zij maken meer dan alleen een heerlijke brut-champagne. Deze avond laten wij u een mooie serie van zes verschillende champagnes van deze mooie producent proeven. Blanc de blancs in diverse kwaliteiten, een heerlijke rosé en we sluiten uiteraard af met de prestige-champagne.

Proeverij op locatie (HNK, Vasteland 78, Rotterdam):

De kosten van deze proeverij bedragen € 35 per persoon.

Direct reserverenMeer informatie
Fivesenses

Proeverij

Wines of Down Under

Deze proeverij is uitgesteld tot januari. De exacte datum volgt nog.
Reisbureau Fivesenses bestaat 15 jaar! Wij vieren dit heugelijke feit door samen met eigenaar Jean-Paul Ponte op een virtuele reis te gaan door Australië en Nieuw-Zeeland. Tijdens deze proeverij krijgt u een presentatie over wat deze prachtige vakantielanden allemaal te bieden hebben en proeven we wijnen van The Story Wines, Journey Wines, The Hedonist, Philip Shaw en St. Clair.

U kunt helaas nog niet reserveren voor deze proeverij.

Wilt u altijd direct op de hoogte worden gehouden van onze proeverijen?

Meld u dan hier aan voor onze nieuwsbrief

Wijnstudio

Wine and Spirits Education Trust (WSET)

Wijnstudio

Regelmatig organiseert de Wijnstudio cursussen van de Wine and Spirits Education Trust (WSET) voor beginners en gevorderden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Wijnstudio.

Meer informatie