Proeverijen

Wijnhandel Peeters organiseert verschillende soorten proeverijen. U bent van harte welkom!

Zaterdagproeverijen

Een groot aantal zaterdagmiddagen per jaar kunt u deze proeverijen bijwonen. Ze draaien meestal rond een thema, zoals een bepaald wijngebied, wijnhuis of wijnsoort (bijvoorbeeld port of champagne).

Masterclasses

Tijdens een masterclass gaan we dieper in op de wijnen die u te proeven krijgt. Er zijn experts aanwezig die meer vertellen over zaken als terroir, druiven, productiemethodes en de achtergronden van het wijnhuis. De masterclasses vinden doorgaans plaats op doordeweekse avonden.

Fine Wine Experiences

Wilt u wijnen proeven die in alle opzichten uniek zijn? Extreem zeldzaam, oud of kostbaar? Onze fine wine experience biedt u zo’n exclusieve wijnervaring. De eerste proeverij, waarbij een Taylor’s Scion Reserve Port uit 1855 op tafel kwam, is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische serie. Zo hebben we bijvoorbeeld Dom Pérignon champagnes tot 1980 terug geproefd. Een andere ‘experience’, die de internationale vakpers haalde, was gewijd aan vintage ports uit alle grote jaren tussen 1945 en 2011. Voor uw deelname vragen wij een bijdrage, die per proeverij verschilt.

Winemaker's dinners

De naam zegt het al: we combineren een wijnproeverij met een diner in een van de vele uitstekende restaurants die Rotterdam rijk is. De winemaker’s dinners zijn georganiseerd rond een thema zoals het land van oorsprong of de soort wijn, waarbij de gerechten en wijnen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De bijdrage voor uw deelname verschilt per winemaker’s dinner.

champagne

Traditionele champagneproeverij

Proeverij

Zondag 23 december tussen 12.00 en 16.00 uur
Inmiddels is het een traditie om op de laatste zondag voor de kerst een mooie champagneproeverij te organiseren in de winkel.

Aan deze proeverij zijn geen kosten verbonden.

Champagne

Oudejaarsavonddiner bij Restaurant Dertien

Wijn-spijsdiner

Maandag 31 december tussen 17.30 en 21.00 uur
Yes, we’re going out with a bang again! Met deze derde editie kunnen we inmiddels van een traditie spreken. 2018 wordt afgesloten met een sprankelend diner met schitterende mousserende wijnen bij Restaurant Dertien. Dertien kookt een volledig diner en wij selecteren daar de wijnen van aperitief tot dessert bij. Wij gaan laten zien dat méthode champenoise niet alleen een majesteuze maar zeker ook een gastronomische drank is.

Op maandagavond 31 december gaan we een uitgebreid diner verzorgen dat helemaal in het teken staat van de mousserende wijnen. Vanaf het aperitief tot aan de koffie kunt u genieten van de schitterende wijn-spijscombinaties.

Locatie: Restaurant Dertien, Schiedamsevest 30, 3011 BA  Rotterdam

De kosten voor dit diner bedragen € 75 all-in.

Wijnstudio

Wijnstudio

Regelmatig organiseert de Wijnstudio cursussen van de Wine and Spirits Education Trust (WSET) voor beginners en gevorderden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Wijnstudio.

Wilt u voortaan direct zodra de nieuwe proeverij-agenda bekend is een e-mail ontvangen? Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief:

Wijnhandel Peeters

Vasteland 56
3011 BM Rotterdam

info@wijnhandel-peeters.com

Telefoon: +31 (0)10 413 16 52

facebook twitter email

NIX18

Openingstijden

Maandag10.00 - 17.00
Dinsdag09.30 - 18.00
Woensdag09.30 - 18.00
Donderdag09.30 - 18.00
Vrijdag09.00 - 18.00
Zaterdag09.00 - 16.30
Zondaggesloten

Meer informatie:

Facebook