Proeverijen

Wijnhandel Peeters organiseert verschillende soorten proeverijen. U bent van harte welkom!

Zaterdagproeverijen

Een groot aantal zaterdagmiddagen per jaar kunt u deze proeverijen bijwonen. Ze draaien meestal rond een thema, zoals een bepaald wijngebied, wijnhuis of wijnsoort (bijvoorbeeld port of champagne).

Masterclasses

Tijdens een masterclass gaan we dieper in op de wijnen die u te proeven krijgt. Er zijn experts aanwezig die meer vertellen over zaken als terroir, druiven, productiemethodes en de achtergronden van het wijnhuis. De masterclasses vinden doorgaans plaats op doordeweekse avonden.

Fine Wine Experiences

Wilt u wijnen proeven die in alle opzichten uniek zijn? Extreem zeldzaam, oud of kostbaar? Onze fine wine experience biedt u zo’n exclusieve wijnervaring. De eerste proeverij, waarbij een Taylor’s Scion Reserve Port uit 1855 op tafel kwam, is inmiddels uitgegroeid tot een legendarische serie. Zo hebben we bijvoorbeeld Dom Pérignon champagnes tot 1980 terug geproefd. Een andere ‘experience’, die de internationale vakpers haalde, was gewijd aan Vintage Ports uit alle grote jaren tussen 1945 en 2011. Voor uw deelname vragen wij een bijdrage, die per proeverij verschilt.

Winemaker's dinners

De naam zegt het al: we combineren een wijnproeverij met een diner in een van de vele uitstekende restaurants die Rotterdam rijk is. De winemaker’s dinners zijn georganiseerd rond een thema zoals het land van oorsprong of de soort wijn, waarbij de gerechten en wijnen zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd. De bijdrage voor uw deelname verschilt per winemaker’s dinner.

Kerstmenu

Kerstmenu proeverij

Zaterdag 24 november van 14.00 tot 16.30 uur.

Samen met onze goede vriend Alexander Renner (voormalig sommelier van Restaurant Parkheuvel) organiseren wij deze zaterdagmiddag een unieke ‘kerstmenu proeverij’.

Stuur uiterlijk een week van tevoren uw kerstmenu toe en wij laten u deze zaterdagmiddag de bijpassende wijnen proeven. Klik hier voor ons contactformulier.

Champagne

Champagneproeverij

Zondag 17 december tussen 12.00 en 16.00 uur.

‘Het is de laatste zondag voor de kerst en dus weer tijd voor een champagneproeverij proeverij’
Inmiddels mogen wij het een traditie noemen. Deze zondag kunt u een mooie en diverse series ‘bubbels’ en champagnes proeven. Indien u wijnadvies voor bij uw kerstdiner nodig hebt kunnen wij u hier vanzelfsprekend ook bij helpen.

champagne

Oudejaarsavonddiner

Zondag 31 december van 17.30 tot ongeveer 21.00 uur.

Om het jaar geheel in stijl af te sluiten organiseren Restaurant Dertien en Wijnhandel Peeters een uitgebreid diner waarmee we u laten genieten van fantastische wijn / spijs combinaties.

De kosten voor deze avond bedragen € 75 per persoon all-in.

Wijnstudio

Wijnstudio

Regelmatig organiseert de Wijnstudio cursussen van de Wine and Spirits Education Trust (WSET) voor beginners en gevorderden.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Wijnstudio.

Wilt u voortaan direct zodra de nieuwe proeverij-agenda bekend is een e-mail ontvangen? Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief:

Wijnhandel Peeters

Vasteland 56
3011 BM Rotterdam

info@wijnhandel-peeters.com

Telefoon: +31 (0)10 413 16 52

facebook twitter email

NIX18

Openingstijden

Maandag10.00 - 17.00
Dinsdag09.30 - 18.00
Woensdag09.30 - 18.00
Donderdag09.30 - 18.00
Vrijdag09.00 - 18.00
Zaterdag09.00 - 16.30
Zondaggesloten

Meer informatie:

Facebook