Umathum Zweigelt 2017 75cl

 18,95 incl. BTW

Uitverkocht

Categorie: Tag:

Land: Oostenrijk

Herkomst: Burgenland

Druivenras: Zweigelt

De zweigelt is het belangrijkste Oostenrijkse rode druivenras. Het ras is in 1922 door Prof. Dr. Zweigelt ontwikkeld, door twee andere Oostenrijkse rode druivenrassen, namelijk de blaufränkisch en de St. Laurent met elkaar te kruisen.

Wijngoed Umathum ligt in het dorpje Frauenkirchen, oostelijk van de Neusiedlersee, vlakbij de Hongaarse grens. De wijngaarden hebben een warme mineraalrijke bodem met onder anderen kwarts en ijzer, en een ondergrond van kiezel en zand, met goede waterdoorlatende eigenschappen.

Vinificatie: Geoogst in september. Vergisting in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks bij 28°C met gebruik van natuurlijke aanwezige regionale gistsoorten. Daarna volgt biologische zuurafbouw in grote houten vaten. Vervolgens blijft de wijn tot aan de botteling ongeveer een jaar in meermaals gebruikte grote houten foeders.

Proefnotities: Heldere paarsrode kleur. In de geur aroma’s van rijpe kersen en frambozen, maar ook aardse nuances en iets van koffie en chocolade. Het is een elegante wijn met veel sappigheid, een lekkere bite, een beetje kruidigheid, fijne zuren, een klein pepertje, afgeronde zachte tannines en een goede afdronk. Een levendige wijn met veel diepgang!

Wijn/spijs: Gerechten op basis van diverse wildsoorten, rood vlees en varkensvlees (mag kruidig bereid zijn), pasta gerechten en spijzen op basis van knapperige groenten.

Serveertemperatuur: 15-17 °C. In de zomer is het lekker om de wijn iets te koelen.

Bewaarpotentieel: 2-5 jaar. In geval de wijn jong gedronken wordt (in het eerste jaar), doet het de wijn goed om hem 2-3 uur van te voren te openen of te karafferen.

Alcoholpercentage: 12,5%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land