Trimbach Riesling Clos Sainte Hune 2014 75cl

 254,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorie: Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Alsace

Druivenras: Riesling

Maison Trimbach is al meer dan 375 jaar actief in de wijnbouw. De familie vestigde zich in 1626 als Hugenoten in de Elzas en is sindsdien onlosmakelijk met deze regio verbonden. Trimbach produceert al twaalf generaties lang wijnen die uitblinken in oorspronkelijkheid en zuiverheid. De typische Trimbach-stijl staat voor strikt droge wijnen met structuur, elegantie en bewaarpotentie. Trimbach heeft internationaal grootse roem verworven. Het grootste wapenfeit is dat de wijnen van Trimbach terug te vinden zijn op de wijnkaart van alle (!) driesterrenrestaurants in Frankrijk.

Clos Sainte Hune is afkomstig van de Grand Cru ‘Rosacker’ wijngaard in Hunawihr. Het bezit van Trimbach in deze wijngaard is verdeeld over verschillende percelen en is in totaal ongever 1,67 hectare groot en al meer dan 200 jaar in het bezit is van de familie. De wijnstokken zijn meer dan 50 jaar oud en liggen op een kalksteen ondergrond. Deze wijn heeft een oplage van ongeveer 9.000 flessen per jaar en is hierdoor ontzettend zeldzaam.

Proefnotitie: Wine Advocate-Parker:
The 2014 Riesling Clos Ste Hune is clear and intense on the concentrated nose, offering ripe white-fruit aromas. On the palate, this is a bone-dry, vital and finessed Riesling with a long and tension-filled, salty finish. The 2014 is a kind of quintessence of the Ribeauvillé/Hunawihr terroir: pure, lean, stony and salty, with no flesh, but lots of bones and minerals at this very early moment. Picked at 35 hl/ha this is a straight Sainte Hune that will last for for 30+ years.

Bewaarpotentieel: Drinken vanaf 2030.

Alcoholpercentage: 12.5%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land