The Story Wines Henty Pinot Noir 2016

 34,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Australië

Herkomst: Victoria

The Story Wines is een winery die zijn druiven inkoopt afkomstig uit de prachtige wijngaarden Grampians en Henty.

Het wijnhuis kreeg de naam “The Story” tijdens een paar drankjes met vrienden in 2003. Het team had geen idee had hoe het te noemen, omdat ze alle gebruikelijke kerningrediënten voor de naam van een groot wijnhuis leken te missen. Ze bezaten (destijds) geen wijngaarden, dus konden ze het daarnaar niet vernoemen, ook geen heuvel, kreek, vallei of rivier. Iemand concludeerde dat je eigenlijk alleen maar de verhalen hebt die horen bij hoe je de wijnen maakt. “Het voelde actueel en het voelde als een manier om met mensen te praten. En dat is wat we willen proberen te doen met onze wijnen. Elke vintage vertelt een nieuw verhaal en elk jaar verandert ons label om dat verhaal te weerspiegelen. Elke wijn is een verhaal ”.

De Henty Pinot Noir 2016 is gemaakt van druiven een klein perceel, Rowan Lane’s Vineyard in Warrnambool. De stokken staan geplant op zwarte vulkanische brokkelige bodem met as en leem over kalksteen en schelpen en zand.

Vinificatie: De druiven werden gedurende 3 weken gefermenteerd als 100% intacte hele trossen in 1000 liter eikenhouten vaten met inheemse gisten, met slechts twee pomp-overs. Daarna 10 maanden op gebruikte barriques. Zonder filteren gebotteld.

Proefnotitie: Het is een zeer complexe, kruidige en hartige wijn, met een zijdezachte textuur en kalkachtige tannines.

Alcoholpercentage: 12%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Viticultuur