The Story Wines Grampians Shiraz 2014

 34,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Australië

Herkomst: Victoria

The Story Wines is een winery die zijn druiven inkoopt afkomstig uit de prachtige wijngaarden Grampians en Henty.

Het wijnhuis kreeg de naam “The Story” tijdens een paar drankjes met vrienden in 2003. Het team had geen idee had hoe het te noemen, omdat ze alle gebruikelijke kerningrediënten voor de naam van een groot wijnhuis leken te missen. Ze bezaten (destijds) geen wijngaarden, dus konden ze het daarnaar niet vernoemen, ook geen heuvel, kreek, vallei of rivier. Iemand concludeerde dat je eigenlijk alleen maar de verhalen hebt die horen bij hoe je de wijnen maakt. “Het voelde actueel en het voelde als een manier om met mensen te praten. En dat is wat we willen proberen te doen met onze wijnen. Elke vintage vertelt een nieuw verhaal en elk jaar verandert ons label om dat verhaal te weerspiegelen. Elke wijn is een verhaal ”.

Vinificatie: De druiven komen van drie verschillende wijngaarden uit Grampians. De druiven werden gedurende gefermenteerd met een gedeelte intacte hele trossen in 1000 liter eikenhouten vaten met inheemse gisten. Zonder filteren gebotteld.

Proefnotitie: De Story Grampians Shiraz 2014 is gemaakt in een koeler jaar. Aroma’s van viooltjes, grafiet, vlees, zwart fruit en zwarte peper, allemaal klassieke syrah, met een vleugje warme kruiden die synoniem zijn aan de regio. Een donkere, rijpe, gecontroleerde en stevige kern van zwart fruit en kruiden golft door in de smaak, de tannines zijn genereus maar ondersteunend en de afdronk fris en lang.

Alcoholpercentage: 13.5%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Viticultuur