The Hedonist Shiraz 2015, Mc Laren Vale, South-Australia

 19,95 incl. BTW

Speciaal voor de actie Rijden tegen Kanker doneren wij voor elke fles van deze wijn die tot 30 september 2018 verkocht wordt via onze webshop € 1,00 aan het KWF!

Beschrijving

Producent/Wijnmaker: Walter Clappis

Druivensoort: 100% shiraz

Herkomst: McLaren Vale, South Australia

Wijngaarden: De druiven voor The Hedonist Shiraz worden biodynamisch verbouwd in een eigen wijngaard op de uitlopers van Willunga in McLaren Vale. Warme zomerdagen koelen ’s avonds af door een zeewind vanuit de westelijk gelegen Golf van St. Vincent. De toplaag van de grond bestaat uit leem en klei boven leisteen. Dit geeft de wijn zowel rijkdom als elegantie.

De jaargang 2015 was warm en droog gedurende de zomer. Dit zorgde voor kleine maar geconcentreerde ‘bessen’ en rijke tannines vanaf de wat dikkere schil.

Vinivicatie: Na een zachte persing waarin getracht wordt de pitten niet te beschadigen wordt de most in klassieke betonnen kuipen vergist. Twee maal per dag wordt de vergistende most gepompt en met de hand wordt de hoed geracked. De vergisting vind gecontroleerd plaats rond de 26c voor een optimale extractie van de (zachte) tannine.

Een kwart van het totaal wordt zonder schil overgestoken op nieuwe Franse eikenhouten vaten om het vergistingsproces af te maken. De rest wordt op de betonnen kuipen uit vergist.

Hierna wordt de wijn gerust op roestvrij stalen vaten waarna de wijn nog 18 maanden vatrijping meekrijgt, 50% op nieuw Frans eiken en 50% op 1 jaar oud Amerikaans eiken.

Proefnotitie:

Kleur: Donker, paars rood

Neus: Rond, rijk en romig, donker fruit, bosbes, nootmuskaat, zwarte peper, lichte hout toon (ceder)

Smaak: Rond en mond vullend, fluweel zacht en elegant. Rode bosvruchten, zwarte kersen en een mooie geïntegreerde hout toon. Een lange en zwoele afdronk met het typische Shiraz karakter. ‘Best of both worlds!’

Wijnmaker:  Walter Clappis maakt al meer dan 30 jaar wijn en wordt gezien als een van de meest vooraanstaande wijnmakers in Australië. Hij is zelfs de enige wijnmaker in Australië die drie keer de meest prestigieuze wijnmakers prijs, de Dan Murphy Trophy, heeft gewonnen.

Tijdens de 20 jaar dat Walter eigenaar was van Ingoldby Winery heeft hij in totaal 37 ‘Trophies’ en 124 gouden medailles gewonnen bij de grootste Australische wijn concours. Inclusief de prestigieuze ‘Bushing King Award’

Walter Clappis gebruikt zijn hele werkzame leven al traditionele vinivicatie methodes en zijn eigen wijngaarden zijn volledig biodynamisch.

Alcoholpercentage: 14%

Inhoud fles: 75cl

Speciaal voor de actie Rijden tegen Kanker doneren wij voor elke fles van deze wijn die tot 30 september 2018 verkocht wordt via onze webshop € 1,00 aan het KWF!

Wijnhandel Peeters

Vasteland 56
3011 BM Rotterdam

info@wijnhandel-peeters.com

Telefoon: +31 (0)10 413 16 52

facebook twitter email

NIX18

Openingstijden

Maandag10.00 - 17.00
Dinsdag09.30 - 18.00
Woensdag09.30 - 18.00
Donderdag09.30 - 18.00
Vrijdag09.00 - 18.00
Zaterdag09.00 - 16.30
Zondaggesloten

Meer informatie:

Facebook