Storm ‘Vrede’ Pinot Noir 2016 75cl

 53,95 incl. BTW

Uitverkocht

Categorie: Tag:

Land: Zuid-Afrika

Herkomst: Hemel-en-Aarde Vallei

Druivenras: 100% Pinot noir

Na 12 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de vinificatie bij het veelgeprezen wijnhuis Hamilton-Russell, heeft Hannes Storm er voor gekozen zich volledig te gaan focussen op zijn eigen wijnen. In 2008 is hij begonnen met de aanplant van eigen wijngaarden in de Hemel-en-Aarde Vallei en in totaal heeft hij nu de beschikking over 4 verschillende plots. De eerste jaargang was in 2012 voor de Vrede Pinot Noir en Moya Pinot Noir (tegenwoordig Ignis). In 2015 volgden de Vrede Chardonnay en Ridge Pinot noir. Met de toevoeging van de wijngaard Ridge is Hannes de enige wijnmaker in Hemel-en-Aarde, die wijnen maakt op de drie verschillende terroirs die de vallei kent.

Vinificatie: Het fruit voor deze wijn komt van een wijngaard op het noorden, hoog in de Hemel-en-Aarde Vallei. De bodem is vrij arm en heeft veel kleirijk en steenrijk karakter met Bokkeveld- schalie. Na de oogst worden de druiven geperst in een basketpress en hierna volgt een fermentatie op eiken. Malolactische gisting is volledig en de opvoeding op eiken is als volgt: 25% nieuwe vaten en de rest is derdejaars. De totale opvoeding is 10 maanden. Slechts 6600 flessen geproduceerd.

Proefnotitie: Rijp fruit als kersen en ander rood fruit, maar zeker ook florale tonen. De houtlagering is prachtig opgenomen in de wijn en in balans met het fruit. Dit is absoluut benchmark voor Zuid-Afrika.

Wijn/spijs: Lekker bijvoorbeeld bij een lamstoofschotel, eendeborst of eendebout, tamme of wilde duif, Angus ribeye

Serveertemperatuur: 10 tot 12 graden

Bewaarpotentieel: 8 jaar

Alcoholpercentage: 13,5%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land