Bodegas Cota 45 Ube Maina 2016 75cl

 53,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorie: Tag:

Land: Spanje

Herkomst: Andalusië, IGP Vino de la Tierra de Cádiz (Marco de Jerez),  Sanlúcar de Barrameda

Druivenras: Palomino Fino

Jerez heeft een ingewikkelde en langdurige geschiedenis. Tegen het einde van de 19e eeuw had sherry gewonnen enorme populariteit in Europa (Engeland in het bijzonder) en Spanje exporteerde de wijnen in grote hoeveelheden, waarbij het grootste deel rijk, zoet en niet van hoge kwaliteit is en niet geconsumeerd door de lokale bevolking. In plaats daarvan dronken ze onversterkte witte tafelwijnen van een grote verscheidenheid aan druiven. Ramiro Ibáñez is de getalenteerde geest achter Cota 45. Deze visionair is een van de meest deskundige wijnmakers in Jerez, de legendarische regio in Zuid-Spanje. Zijn doel is om de oude traditie nieuw leven in te blazen en het unieke terroir van Jerez volledig tot uitdrukking te brengen.

Vinificatie: Ube Maina komt van een enkele wijngaard genaamd “Viña La Charanga” in de Pago de Maina (Sanlúcar). De oude Palomino-wijnstokken groeien op Albarizas de Barajuelas, vlak bij de zee. Dit unieke type Albariza bevat een aanzienlijke concentratie van maritime fossielen en neigt om wijnen met structuur en heerlijk ziltigheid op te leveren. Gefermenteerd zonder temperatuurregeling in bota (1,000l). De wijn voltooit rijping na 24 maanden, inclusief de laatste twee maanden rijping onder flor, voordat het onversterkt wordt gebotteld.

Proefnotitie:  Aantrekkelijk en geurig met veel gestoofde appel en romige, licht kruidige tonen, waaronder kamille in de neus. Minerale en ziltige tonen op de achtergrond en een spoor van oranjebloesem. In de smaak droog emet kalkachtige textuur en hoewel de zuurtegraad laag is, helpt een spoor van flor en is de balans perfect. De appelaroma is nu frisser, minder gestoofd en de mineraliteit schijnt door. De lengte is indrukwekkend. Heerlijk.

Bewaarpotentieel: Deze cuvee is al op dronk bij het op de markt komen,  maar je hoeft zeker niet te aarzelen de fles weg te leggen.

Alcoholpercentage: 14.5%

Inhoud: 75cl

Weetje: Van deze wijn zijn er maar 60 flessen in Nederland beschikbaar. Wij mogen er 3 verkopen!

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land