Serge Dagueneau & Filles L’Odyssée Pouilly-Fumé 2019 75cl

 46,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Loire, AOC Pouilly-Fumé

Druivenras: Sauvignon blanc

Al 4 generaties lang is het prachtige Domaine Serge Dagueneau in de familie, gelegen in de heuvels van Pouilly-sur-Loire en St. Andelain. Deze tak van de familie Dagueneau, onder leiding van vader Serge bezit 19 hectare oude wijngaarden op verschillende van de belangrijkste locaties van de AOC. Tegenwoordig wordt het landgoed gerund door Serge’s dochter Valerie, nicht van wijlen Didier Dagueneau.

Vinificatie: De druiven  worden met de hand geoogst en de hele druiventrossen worden bij binnenkomst onmiddellijk geperst. Het fermentatieproces vindt plaats in een klein (17hl) betonnen vat. Zijn eivormige vorm provoceert een natuurlijke vortex die helpt om de droesem te roeren en zo de wijn te voeden, die zich ontwikkelt naar een intens aromatisch bouquet. De betonporositeit zorgt voor natuurlijke micro-oxidatie van de wijn.
De wijn rijpt daarna nog 1 jaar verder in het eivormig betonnen vat. De productie is slechts 2150 flessen.

Proefnotitie: Rijke tonen van citrusfruit zoals citroen, grapefruit, yuzu, en witte bloemen (acacia, kersebloesem). De bodem voor deze specifieke Cuvee is rijk aan Silex, waardoor dit een intens minerale expressie van sauvignon blanc is.

Alcoholpercentage: 13 %

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land