Savage Wines The Girl Next Door Syrah 2019 75cl

 46,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Zuid-Afrika

Herkomst: Coastal Region, Cape Town

Druivenras: Syrah

Duncan Savage studeerde in 2002 af aan de Elsenburg Agricultural College, als één van de topstudenten. In datzelfde jaar begon hij ook als wijnmaker te werken bij Cape Point Vineyards. In 2004 werd hij daarnaast verantwoordelijk voor de wijngaarden, oftewel de “viticulturist”. Duncan is een traditionele wijnmaker die dus ook traditionele wijnmaak-methodes hanteert in de kelder. Hij werkt niet alleen met edelstalen tanks, maar ook met eiken vaten en amfora’s van klei. Vanaf 2011 kreeg hij de mogelijkheid, om ook wijnen te gaan maken onder zijn eigen naam. Duncan heeft in de loop der jaren leren omgaan met wijngaarden gelegen aan de kust en op grotere hoogte, zogenaamd cool climate terroir. De kennis die hij heeft opgedaan, komt terug in de wijnen onder zijn eigen naam. De rode wijnen hebben geen hoog alcoholpercentage. Zij zijn eerder rank en elegant, in plaats van dik en rijp, zoals men zo vaak ziet in de nieuwe wereld.

Vinificatie: Deze wijn wordt gemaakt van fruit uit van een héél kleine wijngaard in Fishhoek. De wijngaard is 0.38 hectare groot en is gelegen dicht bij de oceaan. De stokken zijn aangeplant in 2006 en staan op een granietrijk terroir. 50% whole-bunch-fermentatie. Na de oogst worden de druiven vergist en gelagerd op oude houten vaten van Frans eiken van 600 liter gedurende 11 maanden. Hierna nog 9 maanden op ei-vormige houten foeders. Er is minimale interventie tijdens de vinificatie, om zoveel mogelijk het terroir te laten terugkomen in de wijnen.

Proefnotitie: Mooie robijnrode kleur. Veel donker fruit en florale tonen in de geur, maar ook een zekere kruidigheid met peper en koriander, typerend voor syrah. De smaak is elegant, geconcentreerd en in alles is dit een grote wijn.

Serveertemperatuur: 16-18ºC

Bewaarpotentieel:  10 jaar

Alcoholpercentage: 13.5%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Andere suggesties…