Saint Clair Origin Pinot Noir 2019 75cl

 16,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Nieuw-Zeeland

Herkomst: Marlborough

Druivenras: Pinot noir

Saint Clair is vernoemd naar James Sinclair, die verantwoordelijk was voor de eerste nederzettingen in Blenheim, Nieuw-Zeeland, de thuishaven van het wijnhuis op het Zuidereiland. Opgericht in 1978 behoort het familiebedrijf tot de pioniers op het gebied van wijnbouw in Marlborough. Vandaar dat de link met pionier James Sinclair al snel werd gelegd. Saint Clair bezit ruim 270 hectare wijngaarden in Marlborough op het Zuidereiland, en in Hawke’s Bay op het Noordereiland.

Vinificatie: De druiven voor deze wijn komen uit geselecteerde wijngaarden, met name in Omaka Valley en de lager gelegen Waihopai Valley. De selectie vindt plaats op basis van lage opbrengst. Voor vergisting, door middel van koude inweking van de schillen haalt men de maximale extractie van aroma’s en verkrijgt de wijn de juiste kleur. Een combinatie van geselecteerde en wilde gistculturen, het zesmaal per dag handmatig onderdompelen van de ‘hoed’, geheel droog vergist, dus zonder restsuikers. Een deel gaat op tanks van RVS, een deel op houten vaten. Een deel van de wijn rijpt gedurende acht maanden op nieuw en gebruikt eikenhout.

Proefnotitie: Helder robijnrood van kleur. In neus tonen van frambozen en zwarte kersen, subtiele hint van kruiden. Een medium-bodied pinot noir met veel donker fruit. In de lange afdronk opnieuw wat kruiden.

Wijn/spijs: Ideaal bij rood vlees en pasta’s

Serveertemperatuur: 14-16° C.

Alcoholpercentage: 13%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Andere suggesties…