Taylor’s Quinta de Vargellas Vintage Port 2012 75cl

 42,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Tinta Roriz, Touriga Francêsca, Tinta Barroca, Touriga Nacional

Gelegen in de wilde en heuvelachtige oostelijke uithoeken van de Douro-vallei, is Quinta de Vargellas gewaardeerd als herkomst van de beste Port-wijnen sinds de jaren 1820. Vandaag de dag behoort de Quinta tot de grote wijngaarden van de wereld. In jaren waarin een Taylor’s Vintage niet wordt “declared”, kan de beslissing worden genomen om een ​​Single Quinta Vintage Port te bottelen. Deze is volledig gemaakt van druiven die op het landgoed Vargellas zijn geteeld en draagt ​​de naam van het landgoed op het etiket. Een Quinta de Vargellas Vintage Port is over het algemeen eerder rijpend dan de Taylor’s Vintages. Vaak goed benaderbaar als ze jong zijn, maar ze kunnen toch nog vele jaren goed rijpen als ze worden bewaard in de kelder.

Vintage: De winter voorafgaand aan de oogst van 2012 was veel droger en kouder dan gebruikelijk. De uitgroei begon in de derde week van maart onder zeer droge omstandigheden, met goede regenval in april en begin mei.  Bloei vond plaats tussen 14 – 30 mei. Goed weer ging door in juni en juli, wat leidde tot de gezonde ontwikkeling van de wijnstokken. De wijnstokken handhaafden hun lagere kracht dan normaal, resulterend in kleinere bessen, trossen en lagere opbrengsten. Véraison (kleuring van de druiven) was onvermijdelijk later dan normaal. Halverwege augustus hadden de druiven nog steeds een zeer laag suikergehalte en een hoge zuurgraad. De vegetatie was echter opmerkelijk gezond voor de tijd van het jaar. Minder druiven resulteerden in een significante en continue rijping van het gewas tijdens de oogst. Het gevolg was dat de oogst begon op 20 september in Vargellas, met een kleine pauze op de 24e voor een paar uur regen, maar goed weer had de overhand voor de rest van de oogst.

Proefnotitie: Ondoorzichtige robijnrood met  zwarte kern en levendige paarse rand. De neus is fijn en delicaat, pure aroma’s van bosvruchten, gecombineerd met tonen van wilde kruiden, gom en discrete vleugjes vanille. De bloemengeuren die kenmerkend zijn voor Vargellas zijn het bewijs, de karakteristieke geuren van viooltjes samen met delicate bloesem en wilde kruidentonen.  Typisch slanke, stugge tannines komen tevoorschijn en bieden veel houvast en een aantrekkelijke soberheid. Een prachtig fijne en harmonieuze vintage poort, met elk element op zijn plaats.

Serveertemperatuur:  10-14°C

Alcoholpercentage: 20.5%

Inhoud: 75cl