Philip Shaw The Dreamer Viognier 2018 75cl

 18,95 incl. BTW

Uitverkocht

Categorieën: , Tag:

Land: Australië

Herkomst: Orange, New South Wales

Druivenras: 100% Viognier

Philip Shaw wilde altijd al “cool climate” wijnen maken.  Hij voelde zich aangetrokken tot Orange vanwege de unieke positie in de Australische wijnbouw: wijngaarden op grote hoogte, koel continentaal klimaat en rijke vulkanische bodems. De  Koomooloo Vineyard werd aangeplant in 1988 en 1989. De eerste commerciële vintage werd geproduceerd in 2004. Sinds 2015  hebben zijn twee zonen Damian en Daniel het eigendom en beheer van Philip Shaw Wines overgenomen.

De serie Characters, zijn de instapwijnen van het wijnhuis. Toegankelijke wijnen, die typerend zijn voor het druivenras en terroir. De druiven voor The Dreamer zijn afkomstig van het hooggelegen en koele Koomooloo wijngaard, specifiek Block 8, een van de steilste stukken.

Vinificatie: De druiven worden vroeg geoogst om een hoge zuurgraad en een laag alcoholpercentage te verkrijgen. De fermentatie met geselecteerde gisten vindt plaats op 14-16 ° C om het aromatische potentieel te vergroten en de frisheid te behouden. De vergisting wordt gestopt als er 7g/l restsuiker aanwezig is. Vervolgens volgt een korte rijping op de lees.

Proefnotitie:Licht strogeel met groene tinten. Verse abrikozen en viooltjes op de neus met  citrustonen. De smaak is fris met levendig zuur en sappig fruit. De balans van fruit en zuur geeft de wijn diepte en complexiteit.

Alcoholpercentage: 10%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land