Philip Shaw The Conductor Merlot 2017 75cl

 18,95 incl. BTW

Bij aankoop van 6 flessen 5% korting per fles
Vanaf 12 flessen 8% korting per fles
Categorieën: , Tag:

Land: Australië

Herkomst: Orange, New South Wales

Druivenras: 100% Merlot

Philip Shaw wilde altijd al “cool climate” wijnen maken.  Hij voelde zich aangetrokken tot Orange vanwege de unieke positie in de Australische wijnbouw: wijngaarden op grote hoogte, koel continentaal klimaat en rijke vulkanische bodems. De  Koomooloo Vineyard werd aangeplant in 1988 en 1989. De eerste commerciële vintage werd geproduceerd in 2004. Sinds 2015  hebben zijn twee zonen Damian en Daniel het eigendom en beheer van Philip Shaw Wines overgenomen.

De serie Characters, zijn de instapwijnen van het wijnhuis. Toegankelijke wijnen, die typerend zijn voor het druivenras en terroir. Merlot is uitstekend geschikt voor het koele klimaat in de Koomooloo wijngaard en produceert er een constante hoge kwaliteit gelijkmatige oogst van een goede kwaliteit.  De bodem waar de merlot is aangeplant is deels vulkanisch, deels leisteen en een klein gedeelte heeft een mooie  toplaag van rode klei. Deze diversiteit in grondsoort zorgt voor een mooie, elkaar aanvullende, complexiteit. Tevens staan er in de wijde omgeving geen ‘Gum Trees’ en heeft deze merlot in tegenstelling tot menige andere Australische merlot geen (overdreven) mint toon!

Proefnotitie:  Mooi vol, kersen rood met een licht rode, bijna doorzichtige rand. In de neus mooi (bessen) fruit en een hint vanille. In de mond complex, fluweel zacht, mooi fruit, een elegante vanille toon en mooie geïntegreerde tannines.

Bewaarpotentieel: zeker 6 jaar

Alcoholpercentage: 13.4%

Inhoud fles: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Herkomst

Kleur

Land