Philip Shaw The Architect Chardonnay 2018 75cl

 18,95 incl. BTW

Bij aankoop van 6 flessen 5% korting per fles
Vanaf 12 flessen 8% korting per fles
Categorieën: , Tag:

Land: Australië

Herkomst: Orange, New South Wales

Druivenras: 100% Chardonnay

Philip Shaw wilde altijd al “cool climate” wijnen maken.  Hij voelde zich aangetrokken tot Orange vanwege de unieke positie in de Australische wijnbouw: wijngaarden op grote hoogte, koel continentaal klimaat en rijke vulkanische bodems. De  Koomooloo Vineyard werd aangeplant in 1988 en 1989. De eerste commerciële vintage werd geproduceerd in 2004. Sinds 2015  hebben zijn twee zonen Damian en Daniel het eigendom en beheer van Philip Shaw Wines overgenomen.

De serie Characters, zijn de instapwijnen van het wijnhuis. Toegankelijke wijnen, die typerend zijn voor het druivenras en terroir. De druiven voor de Chardonnay komen van een jonger gedeelte (aangeplant in 1995) van de Koomooloo wijngaard in Orange. Kenmerkend voor chardonnay uit dit koelere en hoger gelegen gebied, is zijn frisse elegantie. De Koomooloo wijngaard behoord al decennia tot de beste chardonnay wijngaarden in Orange.

Vinificatie: Het belangrijkste aspect bij het ‘maken’ van de Chardonnay is volgens Philip Shaw de zorgvuldige behandeling van de druiven en most gedurende het gehele productieproces. De druiven worden op een zachte en langzame manier geperst zodat de schil geen kleur of tannine kan afgeven. Hierna wordt de most 12 tot 24 uur apart gezet om de vaste bestanddelen te laten bezinken. Vergisting vind onder natuurlijke omstandigheden plaats en duurt normaal gesproken 5 à 6 dagen. Nadat de vergisting gestart is wordt de gistende most overgestoken van vat op tank. De rijping duurt 6 tot 10 maanden, voornamelijk op oudere vaten en een kleiner gedeelte op RVS tank.

Proefnotitie: Strogeel, witte perzik en citrustonen met een mooie mineraliteit en zuren. Zacht en licht romig en door het subtiele houtgebruik heel elegant.

Bewaarpotentieel: zeker 6 jaar

Alcoholpercentage: 12.5%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land