Muhr-Van der Niepoort Samt & Seide 2016 75cl

 22,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorie: Tag:

Land: Oostenrijk

Herkomst: Carnuntum

Druivenras: Blaufränkisch

Dorli Muhr ontdekte haar enthousiasme voor wijn tijdens universitaire opleiding als tolk (Frans en Spaans), richtte in 1991 een bureau voor marketing en PR-werk op met de naam Wine & Partners en ontwikkelde een zeer gespecialiseerd bedrijf voor communicatie met wijn, gastronomische producten en de culinaire wereld. De wens om zelf wijnproducent te worden, leidde uiteindelijk in 1995 tot het opnieuw beplanten van de braakliggende percelen op de Spitzerberg. Samen met haar toenmalige echtgenoot Dirk van der Niepoort, hervatte Dorli Muhr de wijnproductie in 2002. Tien jaar nadat Muhr en Niepoort hun huwelijk beëindigden, sloten zij eindelijk hun zakelijke relatie af. Dorli Muhr nam het bezit van Dirk Niepoort over en is alleen verder gegaan met het wijngoed.

De druiven voor deze wijn komen uitsluitend van de hellingen op het zuiden van de Spitzerberg in de wijnstreek Carnuntum. De Spitzerberg ligt in het westelijke verlengde van de Karpaten; de kern van de berg is graniet, en hier heeft de oerzee een dikke laag kalksteen afgezet. Op sommige plekken kan men zelfs wat leisteen vinden. De Spitzerberg is zeer droog; regenval gedurende het jaar overschrijdt zelden 300 – 500 mm. Deze omstandigheden zijn verantwoordelijk voor zeer kleine opbrengsten en de wijnen worden gekenmerkt door mineraliteit en worden meestal pas twee tot drie jaar na de oogst toegankelijk.

Vinificatie: De druiven worden op een zeer zachte manier gevinifieerd, zonder enige pompover, zonder toevoeging van gekweekte gisten. De maceratie is erg langzaam en natuurlijk. Alles bij elkaar is het wijn maken hetzelfde als dat wat vele decennia eerder werd beoefend. De wijn rijpt zestien maanden in eiken vaten.

Proefnotitie: De wijn wordt gekenmerkt door diepe en complexe fruitaroma’s, een charmante maar elegante Blaufränkisch aangedreven door een verfrissende zuurgraad. Fluweel- en zijdezacht!

Alcoholpercentage: 12.5%

Inhoud: 75cl

 

 

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land