Muhr-Van der Niepoort Prellenkirchen 2016 75cl

 24,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorie: Tag:

Land: Oostenrijk

Herkomst: Carnuntum

Druivenrassen: Grüner veltliner en riesling

Dorli Muhr ontdekte haar enthousiasme voor wijn tijdens universitaire opleiding als tolk (Frans en Spaans) en richtte in 1991 een bureau voor marketing en PR-werk op met de naam Wine & Partners en ontwikkelde een zeer gespecialiseerd bedrijf voor communicatie met wijn, gastronomische producten en het culinaire wereld. De wens om zelf wijnproducent te worden, leidde uiteindelijk in 1995 tot de herplanting van de braakliggende percelen op de Spitzerberg. Samen met haar toenmalige echtgenoot Dirk van der Niepoort hervatte Dorli Muhr de wijnproductie in 2002. Tien jaar nadat Muhr en Niepoort hun huwelijk beëindigden, sloten zij eindelijk hun zakelijke relatie af. Dorli Muhr nam het bezit van Dirk Niepoort over en is alleen verder gegaan met het wijngoed.

Prellenkirchen is een dorp aan de voet van de Spitzerberg, waar de druiven groeien voor deze witte wijn. Grotendeels grüner veltliner, dat afkomstig is van stokken van meer dan 25 jaar oud. Ongeveer 10% van de wijn is afkomstig van riesling druiven van oude stokken.

Vinificatie: Na voorzichtig persen, vergisten het sap met wilde gisten. De wijn verblijft vijftien maanden in een grote gebruikte houten vaten en werd in december 2017 gebotteld.

Proefnotitie: De aroma’s van deze cuvée worden duidelijk gekenmerkt door kalksteen. Een vleugje witte perzik en theerozen op de neus. In de smaak is de wijn precies en goed gestructureerd, met een mooie minerale structuur.

Wijn/spijs: De wijn wordt graag geserveerd met zoute gerechten zoals verse oesters, gebakken coquilles, prosciutto of gerechten met ansjovis.

Alcoholpercentage: 12%

Inhoud: 75cl

 

Extra informatie

Druivenras

,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land