Marziano Abbona ‘Cinerino’ Langhe DOC Bianco 2018 75cl

 28,95 incl. BTW

Uitverkocht

Categorie: Tag:

Land: Italië

Herkomst: Piemonte

Druivenras: 100% Viognier

Slechts veertien jaar oud was Marziano Abbona toen zijn vader ‘Papa Celso’ overleed en hij plotseling aan het roer kwam te staan van het gelijknamige wijnhuis. Marziano groeide uit tot een bevlogen wijnmaker. De tijd ontbreekt hem echter om zich uitsluitend met het wijnmaken bezig te houden. Zijn belangrijkste taak is het overzien van de wijnproductie. Hoofd-wijnmaker is Giuseppe Caviola. Zijn dochter Chiara is zijn rechterhand en een rijzende ster in opkomst. De jaarlijkse productie bedraagt 240.000 flessen. Het bedrijf bezit 42 hectare aan wijngaarden.

Vinificatie: Alcoholische vergisting in vaten bij keldertemperatuur, met dagelijkse bâtonnage totdat de alcoholische gisting is voltooid. De wijn rijpt enkele maanden op zijn droesem, waarbij wekelijks bâtonnage wordt uitgevoerd. Vervolgens volgt opvoeding op eiken- en acaciahouten vaten voor enkele maanden.

Proefnotitie: De Cinerino wordt ieder jaar aantrekkelijker met zijn aroma’s van honing, witte bloemen en citrusfruit en heeft een zeldzame aantrekkingskracht. In de mond rijk, rond, glad en heeft het een uitzonderlijke frisheid.

Wijn/spijs: Perfect bij hapjes, maar past ook goed bij vis, oesters en risotto. Lekker bij zachte, geaderde kazen

Serveertemperatuur: 14-16 °C.

Alcoholpercentage: 14%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land