Maison Sichel Château Angludet Margaux 2011 Magnum 150cl

 124,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Bordeaux, AOC Margaux

Druivenrassen: Cabernet sauvignon, 40% merlot, 10% petit verdot

Château Angludet, eigendom van de familie Sichel sinds 1961, ligt in het hart van de prestigieuze appellatie Margaux en wordt omringd door Cru Classé chateau’s. Château Angludet zou vrijwel zeker opgenomen zijn geweest in de beroemde 1855-classificatie als het niet opgedeeld was door een erfenis. De familie Sichel geloofde in het potentieel van Angludet en hebben sindsdien onvermoeibaar gewerkt om de wijngaarden en kelders te herstellen en te verbeteren, waardoor Angludet de reputatie van zijn uitzonderlijke terroir verdient. Het is de verantwoordelijkheid van Benjamin Sichel, wiens constante zoektocht naar kwaliteit wordt weerspiegeld in zijn beleid van drastisch beperken van de opbrengst van elke wijnstok en het vinden van de natuurlijke balans van de hele wijngaard, om de beste uitdrukking te krijgen van dit uitzonderlijke terroir in elke glas. De wijnen van Angludet genieten een wereldwijde reputatie vanwege hun elegantie, aromatische finesse en hun uitzonderlijke verouderingspotentieel.

Vinificatie: Traditionele vergisting wordt uitgevoerd in cementvaten en duurt tussen de 20 en 30 dagen, afhankelijk van de oogst. Na de malolactische gisting, gaan de wijnen op vat (een derde wordt elk jaar vernieuwd) en rijpt daar gedurende 12 maanden. De definitieve selectie van welke wijnen zullen gaan om de uiteindelijke blend voor Château Angludet wordt gemaakt in de volgende februari of maart. Het selectieproces is streng (alleen de beste wijnen  worden opgenomen) en wordt gedaan door een reeks proeverijen. Zodra de laatste blend is gedaan, krijgt de wijn een klaring met eiwitten en wordt heel licht gefilterd voor het bottelen.

Proefnotitie: Na de grote jaargangen van 2009 en 2010 wordt de 2011 gezien als een “moeilijke” vintage in Bordeaux, niet van nature in harmonie en balans tussen de smaak, rijkdom en complexiteit. Het is in deze context, met name waar het begrip balans is zorgt dat Château Angludet 2011 opvalt. De harmonie tussen de verschillende componenten – aromatische intensiteit, volume, mondgevoel en lengte – creëert echte synergie. Deze wijn is “precies goed” dankzij perfect gecontroleerde extractie tijdens fermentatie. Voor elke variëteit en elk blok, hoeveel extract werd er zo precies mogelijk berekend om de het beste resultaat. Het potentieel van elk vat is bekeken. Bijvoorbeeld de Merlot die over het algemeen concentratie mist en volume, werd gefermenteerd om het fruit en de rondheid te extraheren zonder je zorgen te maken over het volume, wat zou zijn geleverd door de Cabernet. De vinificatie van de Petit Verdot was erop gericht diepte te geven. Dit “Goudlokje” -saldo is geïllustreerd in de smaak van zijn componenten – er is smaak in de structuur en smaak in de tannines.

Serveertemperatuur: 17 tot 19 graden.

Alcoholpercentage: 13.5%

Inhoud: 150cl

Extra informatie

Druivenras

, ,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land