Louis Jadot Château des Jacques Beaujolais Blanc Grand Clos de Loyse 2014 75cl

 16,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorie: Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Beaujolais

Druivenras: Chardonnay

Château des Jacques is gevestigd in een prachtig 17e eeuws herenhuis in Romaneche-Thorins in de cru Moulin-à-Vent. De druiven van deze witte Beaujolais van chardonnay worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld in een speciale machine die iedere druif zorgvuldig van de steeltjes verwijdert. Op die manier wordt voorkomen dat de groene tannines van de steeltjes in de wijn terechtkomen. Château des Jacques was een van de eerste wijnhuizen in de Beaujolais die deze techniek toepaste. Net als in de Bourgogne is het terroir van de Beaujolais leidend en worden de wijnen zo natuurlijk mogelijk gevinifiëerd. Witte Beaujolais is vrij zeldzaam. Deze bijzondere chardonnay is ook nog afkomstig van één enkele wijngaard (8 hectare).

Vinificatie: De chardonnay is afkomstig van een wijngaard met graniet en kalksteen in de bovenlaag. De oogst wordt koel vergist op roestvrijstaal en de verkregen wijn wordt jong gebotteld.

Proefnotitie: Een knisperend frisse, droge, uiterst elegante wijn met veel fruit in geur en smaak.

Wijn/spijs: Verrassend als aperitief en of een begeleider van zeevruchten en lichte hapjes. Een groot gedeelte van deze wijn gaat naar Japan, waar hij als perfecte begeleider van sushi te boek staat.

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land