Curatolo Arini Marsala Superiore Dolce 75cl

 13,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Italië

Herkomst: Sicilië, Marsala DOC

Druivenrassen: Grillo, Catarratto, Inzolia

Na de opstand van de Italiaanse generaal Garibaldi tegen de Franse Bourbon-dynastie in 1860, kwam de lokale Siciliaanse economie snel in beweging. Het was in die tijd dat Vito Curatolo Arini een wijnhuis liet bouwen voor zijn wijngaarden, waarvan hij de druiven tot die tijd had geleverd aan coöperaties. Het was de droom van Vito om in zijn geboortedorp Marsala premium wijnen te maken die door heel de wereld erkend zouden worden. Dat is mede gelukt door de Engelsman John Woodhouse, die eerder de versterkte wijn Marsala uitvond, zodat deze naar Engeland verscheept kon worden. Tegenwoordig wordt Curatolo Arini gezien als dé topproducent van versterkte wijnen uit Marsala. De wijngaarden liggen aan de kust bij de stad Marsala, waar de druiven op natuurlijke wijze meer suiker aanmaken en beter oxideren.

Vinificatie: Handmatige oogst. Vergisting bij gecontroleerde temperatuur. Aan de basiswijn wordt mistella (druivenmost met alcohol), mosto cotto (geconcentreerde druivensap, dat door koken is ingedikt) en tafelwijn toegevoegd. De wijn wordt aan een solera-systeem toegevoegd en rijpt gemiddeld meer dan vijf jaar.

Proefnotitie: Amberkleurig. Intense neus van gedroogd fruit. fluweelzacht van smaak, indrukken van vijgen en amandelen. Eindigt zacht op een toon van honing.

Wijn/Spijs: Lekker bij blauwaderkaas, zoals gorgonzola en roquefort.

Serveertemperatuur: 14-16° C

Alcoholpercentage: 18%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

, ,

Flesmaat

Herkomst

Land