Hamilton Russel Chardonnay 2020 75cl

 38,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorie: Tag:

Land: Zuid-Afrika

Herkomst: Walker Bay, Hemel-en- Aarde Vallei

Druivenras: Chardonnay

Tim Hamilton Russell, de grondlegger van wijnhuis Hamilton Russell, koos in tegenstelling tot de meeste producenten in de nieuwe wereld, voor terroir.  Hij kocht in 1975 170 hectare in de Hemel-en-Aarde vallei, in het meest zuidelijke en koelste deel van Zuid-Afrika, drie kilometer van Atlantische Oceaan. Zijn pinot noir en chardonnay genoten al snel een uitstekende reputatie. Het zijn excellente wijnen, waarin je de specifieke herkomst herkent. Zoon Anthony, die het bedrijf in 1991 overnam, besloot zich daar verder op te concentreren.

Vinificatie: 95% van de wijn op rijpt 9 maanden op gebruikte Frans eikenhouten vaten van 228 liter, de resterende wijn op fouders.

Proefnotitie: De wijn is een chardonnay volgens klassieke stijl. In vergelijking met veel andere chardonnays, strakker en droger, met een complex mineralig karakter en een grote lengte waarin het fruit zo goed tot zijn recht komt. Ongewoon prominente aroma’s en smaken van peer en citrusfruit. Een elegante, maar toch gestructureerde en intense wijn met een sterke persoonlijkheid.

Serveertemperatuur: 10-12ºC

Bewaarpotentieel: 2-6 jaar

Alcoholpercentage: 13%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Andere suggesties…