Aanbieding!

De Ladoucette Pouilly-Fumé 2012 37,5cl

 16,95  11,95 incl. BTW

Uitverkocht

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Loire, AOC Pouilly Fumé

Druivenras: Sauvignon blanc

“Bij het streven naar een topwijn gaat het om het creëren van zodanige omstandigheden dat de wijn zich als het ware zelf maakt, met een minimum aan ingrijpen van menselijke kant”, aldus Baron Patrick de Ladoucette. Deze bevlogen eigenaar van Château du Nozet slaagt er elk jaar opnieuw in de mooiste Pouilly Fumé te maken. Château du Nozet is een fraai kasteel in neo-renaissancestijl, even ten noorden van  Pouilly-sur-Loire. De wijngaarden (ruim 100 hectare) strekken zich uit over de hellingen rond het château. De bodem bestaat afwisselend uit silex (kalk met vuursteen) en pure kalk. Contracten met boeren elders in de appellatie Pouilly Fumé zorgen voor een totaal van 225 hectare. Zo beschikt Baron Patrick over de belangrijkste vier terroirs van Pouilly Fumé, hetgeen bijdraagt aan de complexiteit van de wijnen. Wat de natuur op het moment van de oogst geeft – druiven in perfecte conditie – wordt uiterst zorgvuldig verwerkt; alle percelen worden apart gevinifieerd. Na de langzame gisting op ca. 20 gr. C. volgt de belangrijke fase van de opvoeding: de wijn rust een half jaar op de fijne ‘lie’, die regelmatig wordt opgeroerd. Hierdoor wint hij nog meer aan finesse.

Heel bijzonder is Baron de L, de mooiste Pouilly Fumé van de streek, samengesteld uit de beste cuvées afkomstig uit eigen wijngaarden van het château. De oude wijnstokken (‘vieilles vignes’) zorgen voor een uitzonderlijke wijn met aromatische finesse en een ongekende smaakrijkdom. Een perfect geslepen diamant die met de jaren al zijn pracht ontwikkelt. Gebotteld in klassieke stijlvolle fles.

Bewaarpotentieel: Nu op dronk

Wijn/spijs: Prachtig bij schaal- en schelpdieren, visterrine met geroosterde amandel, fijne salades, tongfilet, zalm, gegrilde scampi´s en gamba´s, terrine van wildgevogelte, kalfsoesters en bij diverse kazen.

Alcoholpercentage: 12,5%

Inhoud: 37,5 cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land