Domaine Gilles Morat Pouilly-Fuissé aux Vignes Dessus 2016 75cl

 29,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Bourgogne, AOC Pouilly-Fuissé

Druivenras: Chardonnay

Het domaine ligt in Vergisson, een pittoresk dorpje hoog in de heuvels in het hart van de historische plaats Solutré en Vergisson, in de zuidelijke Bourgogne. De wijngaarden strekken zich uit over 5,60 hectare in twee appellaties: Pouilly Fuissé en Saint-Veran. Deze wijn komt van een locatie die is geregistreerd op het officiële kadaster als het “Aux Vignes Dessus” -climat in Vergisson. De bodem bestaat uit klei. De wijngaard bevindt zich op de top van een helling op het zuiden.

Vinificatie: De druiven worden met de hand geplukt en onmiddellijk geperst. De most wordtin vaten vergist Franse eiken vaten, in de leeftijd van 1-7 jaar vergist. De wijn blijft tot de volgende augustus op zijn lies. Nadat de malolactische gisting is voltooid, wordt de wijn geassembleerd, licht gefilterd en gebotteld op het domaine.

Proefnotitie: De wijn heeft een prachtige goudgele tint en uitgesproken tonen van rijp fruit op de neus. Het is rijk en krachtig, maar behoudt toch een prachtige minerale zuiverheid, kenmerkend voor het dorp Vergisson. Zacht en intens.

Wijn/spijs: Foie  gras, tarbot in Hollandaise saus, Bresse-kip met champignons en kazen zoals Epoisses of Langres.

Bewaarpotentieel: 2 tot 4 jaar.

Serveertemperatuur: 10 tot 12 graden

Alcoholpercentage: 13%

Inhoud:  75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land