Domaine Edmond Cornu & Fils Bourgogne Aligoté 2016 75cl

 14,95 incl. BTW

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Bourgogne

Druivenras: Aligoté

Domaine Edmond Cornu & Fils is een familiebezit met ongeveer 15,5 hectare wijnstokken, gelegen in het noordelijke deel van de Côte de Beaune in de appellations Chorey, Savigny, Aloxe-Corton en Ladoix, vlak bij de grens van de Côte de Nuits. De afgelopen 30 jaar heeft het domaine zich ingezet voor de ontwikkeling van een geïntegreerd wijngaardbeleid, wat in 2007 werd beloond met een Agriculture Raisonnée-certificaat.

De Aligoté  groeit in Le Clos du Meix Gobillon. De wijngaard, geplant in 1962, heeft een speciaal microklimaat: het grenst in het zuiden aan een beekje en omdat het binnen de muren en omgeven door gebouwen ligt, ontvangt het veel zon, waardoor de druiven goed kunnen rijpen.

Proefnotitie: Een heldere, lichtgele tint, bloemige en citrusaroma’s komen door op de neus. De wijn is charmant, licht en fruitig op het palet en combineert zachtheid en frisheid. Bourgogne aligoté kan worden genoten als een aperitief, op zichzelf of in combinatie met cassis om een Kir te maken.

Wijn/spijs: Deze wijn gaat goed met charcuterie, zeevruchten en vis en het kan ook worden genoten met geiten en blauwe kaas.

Bewaarpotentieel: 3 tot 8 jaar

Serveertemperatuur: 8-12 graden

Alcoholpercentage: 12%

Inhoud: 75 cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land