L’Esprit de Chevalier Pessac-Léognan 2015 75cl

 34,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Bordeaux, AOC Pessac-Léognan

Druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc & Petit Verdot

Domaine de Chevalier staat bekend om zijn vermogen om geweldige wijnen te produceren,  dankzij zijn unieke terroir en een draconische selectie in de wijngaard en de kelder. In feite vereist deze filosofie soms dat de plukkers wel vijf keer terug de wijngaard in gaan om alleen de rijpst mogelijke druiven te plukken. Bovendien leidde de aanplant van jonge wijnstokken vanaf 1986 tot de creatie van zowel een rode als een witte tweede wijn, Esprit de Chevalier genaamd. Dit omvat vaten die niet de structuur en focus van de Grand Vin hebben, evenals wijn gemaakt van jonge wijnstokken, Vats die de rode Esprit de Chevalier ingaan, moeten niettemin complex, goed uitgebalanceerd, goed gestructureerd en bovenal elegant genoeg zijn om in overeenstemming te zijn met het imago van Chevalier.

Esprit de Chevalier is een charmante rode wijn met veel van dezelfde kwaliteiten als de Grand Vin, met als extra voordeel dat de wijn eerder op dronk is.

Proefnotitie: L’Esprit de Chevalier is granaatrood van kleur met een neus van teer en bewerkte grond met gedroogde kruiden, warme kersen en moerbeien en een accent van rode aalbessen. De  wijn is medium-bodied en in de mond soepel, vlezig en verleidelijk.  Aards in de afdronk.

Alcoholpercentage: 13,5%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

, , ,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land