Forge Cellars Classique Dry Riesling 2018 75cl

 28,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Verenigde Staten

Herkomst: Washington State

Druivenras: 100% Riesling

Vinificatie: 60% vergist op vat en daarna minimaal 8 maanden gerijpt in gebruikte ( 1 tot 10 jaar oude) vaten. 40% vergist en gerijpt in RVS tanks.

Forge Cellars is een samenwerkingsverband tussen 3 gelijkgestemde en gepassioneerde vrienden, Louis Barruol (van Chateau Saint Cosme), Rick Rainey en Justin Boyette.  Dit project nam 3 jaar in beslag om te realiseren, maar de bedoeling is altijd duidelijk geweest:  Het maken van de beste Riesling en Pinot Noir uit ‘Finger Lakes’ New York. Vanaf het allereerste begin vroegen zij zich af, “Als we ijverig, gedisciplineerd en doelbewust te werk gaan, welk niveau van kwaliteit kunnen we dan realiseren in deze unieke koele klimaat regio?”  Ze werkten met meerdere, verschillende wijnboeren om tal van redenen: de wijngaard, de bodem, de ervaring van de wijnboer en zijn algemene filosofieën. In een korte tijd zijn ze in staat geweest een zeer goede relatie op te bouwen met diverse telers van hoge kwaliteit. Deze unieke samenwerking heeft geleid tot de productie kwaliteitswijnen van een zeer hoog niveau.

Proefnotitie: De riesling is heerlijk fris met hinten van citroen, witte perzik en kamperfoelie. De smaak is breed en sappig, zoals riesling bedoeld is.  In de Riesling Classique komen de smaken harmonieus bij elkaar, de beste elementen uit de wijngaard zorgen dat een zeer complete wijn ontstaat. De druiven komen van meerdere percelen, dit helpt bij het creëren van een zeer gelaagde, complexe en interessante riesling die het Forge merk precies vertegenwoordigd.

Serveertemperatuur: 8 tot 10 graden

Bewaarpotentieel: zeker 10 jaar!

Alcoholpercentage: 12,5%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land