Domaine Gérard Seguin Bourgogne Pinot Noir Cuvée Gérard 2018 75cl

 27,95 incl. BTW

Uitverkocht

Categorie: Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Bourgogne

Druivenras: Pinot noir

Domaine Gerard Seguin is een producent uit Gevrey-Chambertin, die naast de gemeentelijke appellaties Gevrey en Chambolle, ook twee mooie regionale Bourgognes maakt, beiden met een typiciteit die duidelijk de verschillen tussen de Gevrey (iets stoer, krachtig complex) en de Chambolle (fijner, vrouwelijk, ultiem fruit) weergeeft. Hoewel Seguin dan geen Grand Cru wijngaarden heeft, bezit hij wel het grootste deel van de wijngaard Craipillot, een zeldzame premier Cru uit Gevrey. Deze cuvée is afkomstig van wijngaarden gelegen in Gevrey-Chambertin.

Vinificatie: De wijngaarden van het perceel zijn 30 jaar oud. De vinificatie is traditioneel; de druiven worden handmatig geoogst, koude maceratie en vervolgens gisting met natuurlijke gisten en de wijn wordt na 15 maanden rijping op houten vaten ongefilterd gebotteld.

Proefnotitie: Regionale Bourgogne uit de invloedssfeer van Gevrey-Chambertin. De eigenschappen van deze gemeente zijn behoorlijk merkbaar in deze wijn: robuust en genereus, gestructureerd met aroma’s van rijpe aardbeien en zwart fruit. Daarbij ook erg toegankelijk, een ideale ‘doordeweekse’ Bourgogne. 

Alcoholpercentage: 13%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land