Domaine Georges Lignier Gevrey-Chambertin 1er Cru “Les Combottes” 2012 Magnum 150cl

 164,95 incl. BTW

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Bourgogne

Druivenras: Pinot noir

Domaine Georges Lignier, opgericht aan het begin van de 20e eeuw, is met succes een familiebedrijf gebleven. Het was de oprichter van het domein, Georges Lignier, die verantwoordelijk was voor de transformatie naar de huidige staat. Hij was vastbesloten om er één van de grootste en belangrijkste wijndomeinen van Morey-Saint-Denis van te maken. Daartoe is hij meer dan geslaagd, want het domein beslaat nu 16 hectare in 17 appellaties, waar neef Benoit Stehly sinds 2002, na het voltooien van zijn studie oenologie de scepter zwaait.

De percelen liggen aan de zuidingang van Gevrey-Chambertin, op het zuiden gelegen heuvels. De grond bestaat hoofdzakelijk uit grind, die gemakkelijk warm wordt en als resultaat fruitige wijnen geeft. Domaine Lignier bezit 1,5 hectare.

Vinificatie: Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gevinifeerd. Vervolgens wordt de wijn direct geplaatst in Franse eikenhout vaten van 228 liter, waarvan 30% nieuw. Het rijpen in vaten duurt 18 maanden.

Proefnotitie: Mooie kleur, met een intense neus, van zwarte bessen en kleine rode en zwarte vruchten. Bij het ouder worden krijgen we enkele muskusachtige aroma’s. De wijn is krachtig en gestructureerd, met een goede balans tussen stevige tannines en zacht jammy fruit, evenals een goed zuurgraadniveau.

Wijn/spijs: Lamsvlees of rundvlees, zelfs kip of wild in wijnsaus. Past goed met sterk gerijpte kazen (niet bij blauwader kaas).

Serveertemperatuur: Te serveren bij 13°C indien jong en tussen 16 en 17°C voor rijpe jaargangen.

Bewaarpotentieel:  5 tot 20 jaar.

Alcoholpercentage: 13%

Inhoud: 150cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land