Muse Riveyrac Rivesaltes 1980 75cl

 84,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: ,

Land: Frankrijk

Herkomst: Languedoc-Roussillon, AOC Rivesaltes

Rivesaltes is zoete, versterkte wijn, vergelijkbaar met een tawny port. Ze kunnen worden gemaakt met zowel witte als rode druiven, hoewel grenache noir, grenache blanc, grenache gris, muscat, macabeu en malvasia de overhand hebben in de regio. De wijnen worden alleen gezoet met natuurlijke druivensuikers. Om deze reden worden ze Vin Doux Naturel genoemd.

Phillipe en Sandrine Gayral  bezitten die de grootste collectie vin doux naturel wijnen uit de 19e eeuw. Om Vin Doux Naturel nieuw leven in te blazen zijn ze op zoek gegaan in Rivesaltes, Banyuls en Maury naar ‘vergeten’ vaten . Families ontmoeten, die hen vervolgens zouden wijzen op hun één of twee overgebleven foudres met vin doux naturel-wijnen van tientallen jaren geleden. Ervan uitgaande dat niemand om de wijn gaf, waren sommige stomverbaasd toen Phillipe en Sandrine aanboden de vaten te kopen en te bottelen voor wederverkoop; anderen hadden echter wat meer overtuiging nodig. Hun wijnbedrijf Muse brengt nu deze mooie wijnen uit, onder andere van Riveyrac.

Proefnotitie: Notig, aards en olieachtig. De wijn is jeugdig maar begint Begon de kwaliteit en complexiteit van volwassenheid te tonen.

Alcoholpercentage: 17%

Inhoud: 75cl. De fles wordt geleverd in een houten kistje

Extra informatie

Druivenras

,

Land

Herkomst

Flesmaat