Blandy’s Verdelho Vintage Madeira 1984 37,5cl

 89,95 incl. BTW

Op voorraad

Land: Portugal

Herkomst: Madeira

Druivenras: Verdelho

Het huis Blandy’s dateert uit 1811 en is tot op heden nog steeds in handen van de oorspronkelijke familie. Het merk Blandy’s dankt zijn naam aan de Engelsman John Blandy, die zich in 1810 als handelaar in madeirawijnen op het eiland vestigde. Blandy’s staat vandaag de dag bekend als een leider op het gebied van innovatie en kwaliteitsverbetering. Jaarlijks brengen circa 200.000 mensen een bezoek aan de wijnkelders.

Vintage: Gebotteld in 1990. De wijn heeft 26 jaar gerijpt in het Canteiro systeem. Hierbij is de wijn begonnen in de Sotão de Amendoa Lodge (de amandelzolder) op de vierde etage vlak onder het dak. Daarna is de wijn verhuisd naar de tweede etage waar het nog twee jaar heeft gerijpt. De laatste twintig jaar vond de rijping plaats op de eerste etage van deze lodge. Op de hoger gelegen etages gaat de rijping sneller door de hogere temperaturen, hoe lager hoe koeler en hoe langzamer de rijping gaat, de uiteindelijke madeira wint hierdoor veel aan complexiteit en intensiteit.

Proefnotitie Robert Parker: I have tasted the 1984 Verdelho on several occasions. It seems to be opening up more each time I encounter it. Here it is endowed with a fine walnut, smoke and marmalade bouquet that is followed by a very pretty, well-balanced palate that has a cutting bitter marmalade edge that slices through the honeyed fruit. The acidity is sharp and piercing, but that merely adds to the freshness and focus.

Serveertemperatuur: 14-16°C

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 37,5cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Land