Blandy’s Terrantez Vintage Madeira 1980 75cl

 236,95 incl. BTW

Proefnotitie: Hele bijzondere rijke neus, zeer complex met tonen van karamel, kruiden en mooie zuren. Zelfs een hint van tomatenplant, 2e neus werd heel floral. In smaak iets alcoholisch, met lichte tonen van gekonfijte sinaasappelschil, volle honing en zelfs iets van een café-latte toon. Hoog op zuren. Een lange en kruidige afdronk. Iets droger ten opzichte van de andere druivensoorten.

 

 

Op voorraad

Land: Porugal

Herkomst: Madeira

Druivenras: Terrantez

Blandy’s Vintage Terrantez 1980 is een Vintage Madeira van een enkel oogstjaar. Terrantez is een zeldzaam druivenras op Madeira en er wordt maar weinig van geproduceerd. Deze wijn is  gelagerd volgens het ‘Canteiro’ systeem. De vaten worden in dit systeem langzaam en in etappes verplaatst van de bovenste verdiepingen van de Lodges van Blandy’s in Funchal naar de lagere verdiepingen waarbij natuurlijke temperatuur steeds lager wordt naar mate men op lagere verdiepingen komt. Op de begane grond rijpt de Madeira op de laagste temperatuur. Tijdens dit natuurlijke rijpingsproces word de Madeira met regelmaat gecontroleerd en overgestoken op andere vaten voordat de Madeira uiteindelijk gebotteld wordt.

Proefnotitie: Deze medium-rich madeira is kastanjebruin van kleur met geuren van sinaasappelschil en citrus op de neus. Een medium zoete harmonie van gedroogd fruit, honingraat en specerijen blijft in evenwicht met diepere tonen van aarde en houtrook. Een prachtige, complexe madeira met een lange, elegante en frisse afdronk.

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 75cl

 

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Land