Blandy’s Malmsey Vintage Madeira 1988 75cl

 279,95 incl. BTW

Land: Portugal

Herkomst: Madeira

Druivenras: Malmsey

Het huis Blandy’s dateert uit 1811 en is tot op heden nog steeds in handen van de oorspronkelijke familie. Het merk dankt zijn naam aan de Engelsman John Blandy, die zich in 1810 als handelaar in madeirawijnen op het eiland vestigde. Blandy’s staat vandaag de dag bekend als een leider op het gebied van innovatie en kwaliteitsverbetering. Jaarlijks brengen circa 200.000 mensen een bezoek aan de wijnkelders.

Vintage: Gebotteld in 2013. De wijn heeft 25 jaar gerijpt in het Canteiro systeem. Hierbij is de wijn begonnen in de Sotão de Amendoa Lodge (de amandelzolder) op de vierde etage vlak onder het dak. In 1991 is de wijn verhuisd naar de tweede etage waar het nog twee jaar heeft gerijpt. De laatste twintig jaar vond de rijping plaats op de eerste etage van deze lodge. Op de hoger gelegen etages gaat de rijping sneller door de hogere temperaturen, hoe lager hoe koeler en hoe langzamer de rijping gaat, de uiteindelijke madeira wint hierdoor veel aan complexiteit en intensiteit.

Proefnotitie WineSpectator: Elegant aromas of dried citrus, honeysuckle and baked pear feature plenty of power. Offers saline notes on the fresh finish, with a crisp minerality. Complex and alluring. 

Serveertemperatuur: 14-16°C

Alcoholpercentage: 21%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Land