Blandy’s Bual Vintage Madeira 1920 75cl

 799,95 incl. BTW

Op voorraad

Land: Portugal

Herkomst: Madeira

Druivenras: Bual

Blandy’s Vintage Bual 1920 is een single harvest Madeira. Deze wijn werd 65 jaar gerijpt in Amerikaanse eiken vaten in het traditionele ‘Canteiro’ systeem, waarbij de vaten geleidelijk werden overgebracht van de bovenste verdiepingen van de lodge, waar het natuurlijk warmer is, naar de middelste verdiepingen en uiteindelijk naar de begane grond waar het koeler is. Slechts 2.480 flessen van deze wijn zijn gebottled en vrijgegeven in 2006.

1920 is exceptioneel mooie Vintage, specifiek voor Bual, destijds omschreven als ‘… the finest vintage the century has produced …’ en de oudste Madeira die Blandy’s nog ongebotteld op fust heeft liggen.

Proefnotitie uit 2011: Mooie elegante houttonen in de neus, samen met tonen van gedroogde mandarijntjes en lichte honing.Een fantastische subtiele neus! In 2e instantie komen in de neus tonen van cederhout en speculaas naar boven. In smaak wederom tonen van mandarijn en honing, mooi kruidig en super elegant. Mooi omschreven door een collega: de afdronk danst als een mooie ballet in je mond.

Alcoholpercentage: 19%  pH: 3.45 Baumé degree (20oC): 3.5 Volatile Acidity: 1.44 g/l

Geschiedenis :

De Volkerenbond (voorloper van de Verenigde Naties) wordt opgericht.

Begin van de Drooglegging in de VS.

Het 19e amendement op de Grondwet wordt in de VS aangenomen, het algmeen vrouwen kiesrecht wordt ingevoerd.

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Land