Aanbieding!

Blandy’s Alvada 5y old Full Rich Madeira Magnum 150cl

 69,95  62,95 incl. BTW

 

Blandy’s Alavada is een moderne intrepetatie van Madeira. Door 2 van de klassieke druivensoorten, Malmsey en Bual, te blenden verkrijgt de Alvada zijn specifieke karakter. Rijk, vol en krachtig met tonen van gedroogd fruit, rijke honing, abrikozen(jam) en vruchtencake.

 

 

 

Op voorraad

Land: Portugal

Herkomst: Madeira

Druivenrassen: Malmsey en Bual

Smaaktype : Full Rich Madeira

Vinificatie:  Blandy’s Alvada is natuurlijk vergist op een temperatuur tussen de 24°C – 26°C  in temperatuur gecontroleerde RVS tanks. Na ongeveer 4 dagen wordt de vergisting gestopt door toevoeging (versterking) van de wijnalcohol zodat men de gewenste hoeveelheid restsuiker in de wijn kan bewaren. De wijn wordt gemaderiseerd (verwarmd) in ‘estufa’ tanks waar in buizen warm water wordt gepompt zodat de tank gedurende 3 maanden tussen de 45°C and 50°C  wordt verwarmd. Hierna wordt de Madeira gedurende enkele weken weer langzaam afgekoeld. Na de ‘estufagem’ wordt de Madeira 5 jaar gerijpt in grote houten voeders.

Proefnotitie: Blandy’s Alavada is een moderne intrepetatie van Madeira. Door 2 van de klassieke druivensoorten, Malmsey en Bual, te blenden verkrijgt de Alvada zijn specifieke karakter. Rijk, vol en krachtig met tonen van gedroogd fruit, rijke honing, abrikozen(jam) en vruchtencake.

Inhoud: 150cl

Weetje: In 2013 en 2014 is de Blandy’s Alvada verkozen tot beste versterkte wijn op de Nederlandse markt