Blandy’s 10y old Sercial Madeira 50cl

 29,95 incl. BTW

Proefnotitie: Licht goudkleurig, in neus fris, gedroogd fruit, ceder hout en citroen en limoen tonen en mooi hoog op zuren, nootachtige en citrus tonen in afdronk.

 

 

Categorieën: ,

Land: Portugal

Herkomst: Madeira

Druivenras: Sercial

Smaaktype: Dry

Leeftijd: 10 jaar

Wijngaarden: Verschillende kwaliteits wijngaarden waaronder Jardim de Serra op het zuidelijk deel van het eiland, wijngaarden op een hoogte van 500m.

Vinificatie: Blandy’s 10 year old Dry Sercial is natuurlijk vergist op een temperatuur tussen de 18°C – 21°C  in temperatuur gecontroleerde RVS tanks. Na ongeveer 5 dagen wordt de vergisting gestopt door toevoeging (versterking) van de wijnalcohol zodat men de gewenste hoeveelheid restsuiker in de wijn kan bewaren. De wijn rijpt vervolgens 10 jaar gerijpt in oude Amerikaans eikenhouten vaten, volgens het traditionele ‘Canteiro’ system. De vaten worden in dit systeem langzaam en in etappes verplaatst van de bovenste verdiepingen van de Lodges van Blandy’s in Funchal naar de lagere verdiepingen waarbij natuurlijke temperatuur steeds lager wordt, naarmate men op lagere verdiepingen komt. Op de begane grond rijpt de Madeira op de laagste temperatuur. Tijdens dit natuurlijke rijpingsproces wordt de madeira met regelmaat gecontroleerd en overgestoken op andere vaten, voordat de madeira uiteindelijk gebotteld wordt.

Proefnotitie: Licht goudkleurig. In de neus fris gedroogd fruit, cederhout en citroen- en limoentonen. Nootachtige en citrustonen in afdronk. Blandy’s 10 year old Sercial is gefilterd en hoeft niet gedecanteerd te worden. Een 10 jaar oude madeira is op dronk en als u de fles geopend heeft blijft de wijn maanden, tot zelfs meer dan een jaar goed.

Wijn/spijs:  Het is een heerlijk aperitief maar ook geweldig bij flambées, gedroogd fruit of pittige kazen.

Alcoholpercentage: 19%

Inhoud: 50cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Land

Kleur