Dal Forno Romano Valpolicella Superiore Monte Lodoletta 2011 75cl

 124,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Italië

Herkomst: Veneto

Druivenrassen: 70% Corvina en corvina grossa, 20% rondinella, 5% croatina 5% oseleta

Op 22-jarige leeftijd ontmoette Romano Dal Forno zijn lichtende voorbeeld, de beroemde Giuseppe Quintarelli. Het werd zijn mentor, die hem leerde dat het belang van kwaliteit boven dat van kwantiteit gaat.

De wijngaarden van de familie Romano liggen midden in de ‘Val d’Illasi’ die ten oosten van Verona. Romano bewijst, inmiddels samen met zijn drie zoons, al vele jaren dat de principes van de moderne technologie uitstekend in overeenstemming kunnen worden gebracht met het traditionele vakmanschap. Deze aanpak levert revolutionaire wijnen op die nationaal en internationaal tot de absolute top van de Amarone gerekend worden.

Proefnotitie: De wijn geeft hints van bosbessen, bramen, kersen en chocolade. De krachtige tannines geven structuur. De perfecte symbiose van de fluweelzachte aroma’s als zoete specerijen en jam omhullen het gehemelte en prikkelt de zintuigen. Het resultaat van dit langdurige proces, werpt zijn vruchten af en zorgt voor een krachtige en toch elegante wijn met hoge concentratie en geweldige afdronk.

Serveertemperatuur: 18° – 20° C

Alcoholpercentage: 15%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

, , ,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land