Clos De Gat Har’el Syrah 2015 75cl

 34,95 incl. BTW

Bij aankoop van 6 flessen 5% korting per fles
Vanaf 12 flessen 8% korting per fles
Categorieën: , Tag:

Land: Israël

Herkomst: Judean Hills

Druivenras: Syrah

Clos de Gat ligt aan de voet van het Judea-gebergte, grenzend aan de bijbelse Ayalon-vallei van Israël, waar Jozua de vijf koningen versloeg. Een oud “Gat” (Hebreeuws voor wijnpers), daterend van vóór de Romeinse tijd, is gelegen op het terrein van de moderne wijnmakerij, gelegen in het hart van de Clos de Gat wijngaarden, die een gebied bestrijken van 47 hectare. De regio’s met glooiende heuvels en vallei ondersteunen al duizenden jaren de wijncultuur. De combinatie van dunne bovengrond op kalksteenbodem, gekoppeld aan een microklimaat, maakt het mogelijk om druiven van uitstekende kwaliteit te produceren. Clos de Gat vertrouwt op de natuurlijke gisten van de wijngaard voor het gistingsproces, waardoor de wijn aan complexiteit wint en uitdrukking wordt gegeven aan het voortreffelijke terroir van het domein.

Vinificatie: De rode wijnen worden gemaakt met behulp van zowel open als gesloten roestvrijstalen, temperatuur gecontroleerde gistingstanks. Na vatrijping wordt de wijn enkele weken overgebracht naar tanks, waarna het ongefilterd wordt gebotteld.

Proefnotities: De wijn heeft een diepe dichte paarse kleur. In de neus is het intens en complex, discreet hout, met klassieke warme peperige en rode fruitaroma’s. In de mond is de wijn vol, goed uitgebalanceerd en kruidig ​​fris met een goede zuurgraad en goed geïntegreerde tannines. De aangenaam zoetige afdronk is lang, levendig en elegant. Goede wijn voor bij gevogelte. Of groene groenten uit de wok.

Bewaarpotentieel: 2-8 jaar na vintage

Serveertemperatuur: 16-18 ° C.

Wijn/spijs: Gegrild en geroosterd vlees, kazen

Alcoholpercentage: 14%

Inhoud fles: 75cl

 

 

 

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land