Chateau Palmer Margaux 3e Grand Cru Classé 2009 75cl

 437,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorie: Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Bordeaux, AOC Margaux

Druivenrassen: Merlot 52%, Cabernet Sauvignon 41%, Petit Verdot 7%

Château Palmer, geclassificeerd als een 3ieme Cru Classe 1855, presteert consequent beter dan de rest van de wijnen in zijn klasse en wordt algemeen beschouwd als een van de beste wijnen van de Médoc. Château Palmer werd in de eerste helft van de negentiende eeuw opgericht door de Engelse generaal, Charles Palmer. In 1814, op de terugweg uit de Schiereilandoorlog, waar hij met Wellington tegen Napoleon had gevochten, verwierf generaal Palmer het kasteel van Gascq en gaf het zijn eigen naam. In 1938 sloot de familie Sichel de handen ineen met een groep wijnhandelarenvrienden om het pand te kopen.

Vintage: Het koele, vochtige weer in het vroege voorjaar bracht een vrij late uitbloei en een vrij langzame wingerd groei. Een hagelbui op 11 mei trof de wijngaard van Palmer zonder de kwaliteit van de oogst te beïnvloeden. Met extreem mild, droog en zonnig weer in juni, bloeide de bloei snel en spreidde zich uit gelijkmatig. De heldere, zonnige zomer die volgde, versterkte het kwalitatieve potentieel. Het was een zomer zonder extremen: geen destructieve stormen en geen hittegolven, slechts enkele gematigde, sporadische regenval. Onder zulke gunstige omstandigheden stopte de plantengroei snel en verspreidde de véraison zich goed, net zoals de bloei. Afhankelijk van de kavels werd de watervoorziening steeds beperkter. Dit gaf de wijnstokken stress, ontwikkelde de bessenconcentratie en maakte de potentiële kwaliteit van het fruit veelbelovend. September en oktober deden niets om onze hoop te temperen omdat de weersomstandigheden dat waren
ideaal voor het rijpen van de druiven en de oogst. Begin september was de technische rijpheid bereikt (potentiële alcoholpercentage van 13,5 ° tot 14 °), maar de schillen waren nog steeds dik en de tannines hadden tijd nodig om te verzachten. Een lange periode van het fijne weer gaf de tijd om de druiven elke dag te proeven en geduldig hun te volgen in hun ontwikkeling totdat ze de juiste fluweelachtige, zijdeachtige textuur hadden. De oogst begon op 23 september voor de vroegst rijpende Merlots. Het fruit was perfect rijp, gezond, sappig en geconcentreerd. Merlot oogsten
ging zonder haast door tot 4 oktober. De cabernet-sauvignon-druiven werden geoogst tussen 2 en 14 oktober, en de Petit Verdots op 8 en 9 oktober.
Deze inspanningen werden zowel aangemoedigd als beloond door de zeer hoge kwaliteit van de dagelijkse proeverijen: we stonden versteld van de versheid, dichtheid en finesse van de batches. Dit is een terroir vintage, waarin elk plot zijn singulariteit volledig tot uitdrukking brengt en daardoor bijdraagt aan blends van zeer grote complexiteit.

Proefnotitie: Dieprood, stevig fruit, florale en aardse tonen en stevige tannines en structuur. Een serieus glas wijn voor een speciale gelegendheid.

Serveertemperatuur: 18-20°C

Bewaarpotentieel: Deze wijn kan tientallen jaren bewaard worden.

Inhoud: 75cl

Alcoholpercentage: 13.5%

Extra informatie

Druivenras

, ,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land