Château Palmer Margaux 3e Grand Cru Classé 1995 75cl

 369,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorie: Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Bordeaux, AOC Margaux

Druivenrassen: Merlot 40%, Cabernet Sauvignon 51%, Petit Verdot 9%

Château Palmer, geclassificeerd als een 3ieme Cru Classe 1855, presteert consequent beter dan de rest van de wijnen in zijn klasse en wordt algemeen beschouwd als een van de beste wijnen van de Médoc. Château Palmer werd in de eerste helft van de negentiende eeuw opgericht door de Engelse generaal, Charles Palmer. In 1814, op de terugweg uit de Schiereilandoorlog, waar hij met Wellington tegen Napoleon had gevochten, verwierf generaal Palmer het kasteel van Gascq en gaf het zijn eigen naam. In 1938 sloot de familie Sichel de handen ineen met een groep wijnhandelarenvrienden om het pand te kopen.

Vintage: De perfecte weersomstandigheden gedurende het hele seizoen. Na drie maanden zonneschijn en hoge temperaturen in juni, juli en augustus, wat regen en koeler weer in september, hoewel dit op geen enkele manier schadelijk was voor de druivenstokken. Tegen de tijd dat het plukken begon hadden de druiven een optimale rijpheid bereikt en waren in perfecte staat. De wijnen uit 1995 vintage zijn opmerkelijk vanwege hun rijke, tannische structuur zonder een spoor van astringentie.

Proefnotitie: Dieprood, stevig fruit, florale en aardse tonen en stevige tannines en structuur. Een serieus glas wijn voor een speciale gelegendheid.

Serveertemperatuur: 18-20°C

Bewaarpotentieel: Deze wijn is nu op dronk, maar kan zeker nog tot 2035 bewaard worden

Alcoholpercentage: 13.5%

Inhoud: 75cl

 

Extra informatie

Druivenras

, ,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land