Tamar Ridge Kayena Vineyard Pinot Noir 2014 75cl

 24,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Australië

Herkomst: Tasmanië

Druivenras: 100% Pinot noir

Wijngaarden: Pinot noir van de Kayena wijngaard in de Tamar Valley, Noord Tasmanië. In de wijngaard staan verschillende klonen pinot noir aangeplant. De gedachte hiervan is dat door verschillende klonen (subtypes pinot noir) men meer lengte, diepgang en complexiteit verkrijgt in de wijn.

Vinificatie: Na persing wordt de most enkele dagen voor de vergisting start op lage temperatuur ingeweekt. Hierna wordt de most in open kuipen vergist. Hierna wordt de uitgegiste most geperst en overgepompt op houten vaten. De wijn krijgt een malolactische vergisting en wordt 12 maanden gelagerd op een combinatie van tot 4 jaar oud Frans eiken waarvan 20% nieuw Frans eiken.

Proefnotitie: Donker paars rood van kleur. De neus is elegant met rode, blauwe en zwarte bessen, mooie kruiden en cederhout. In de mond elegant en rond, zwarte kersen, mooie kruiden (5 spice / spekkoek), tabak en cederhout tonen. Subtiel, elegant, verfijnd en mooi kruidig. Geïntegreerde tannine en een hele mooie balans en een lange, zwoele fruitige afdronk.

Wijn/spijs: Geroosterde eend of ‘confit de canard’. Maar ook bij stoofgerechten, Coq-au-Vin of niet te oude Nederlandse boeren kazen.

Serveertemperatuur: 14 tot 16 graden

Alcohol: 13%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land