Taylor’s Vintage Port 2011 Jeroboam 3ltr

 389,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional

Taylor’s Vintage Port is een van de grootste iconische portwijnen ter wereld. Gemaakt alleen in de allerbeste jaren – bekend als ‘declared’ vintages. Vintage Ports zijn een blend van het beste fruit van de eigen quintas, van Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita en meer recent, Quinta do Junco.

Vintage: De winter voorafgaand aan de oogst van 2011 was natter en kouder dan het 30-jaars gemiddelde. De bloei begon op zoals gebruikelijk midden maart en warm weer en regen in april zorgden voor een sterke groei. Begin mei braken er droge omstandigheden aan en tot eind augustus viel er weinig regen in de oostelijke delen van de Douro. De wijnstokken konden echter putten uit de overvloedige grondwaterreserves die de afgelopen winter waren aangelegd en trossen ontwikkelden en rijpten in ideale omstandigheden. Véraison vond iets eerder dan normaal plaats op 15 juni. Het milde weer in juni en juli werd pas onderbroken door een hittegolf in de tweede helft van juni. Augustus was heet en droog, met perfect getimede regenval op 21 augustus en 1 september, waarmee een uitstekend rijpingsseizoen werd afgesloten en een goed uitgebalanceerd gewas werd geproduceerd.

Proefnotitie: Intens donkere blauwzwarte kleur met smalle paarse rand.  De neus vertoont klassieke de elegantie en evenwicht waar Taylor’s bekend om staat. De kern van puur complex fruit, dat doet denken aan bramen en cassis, is omhuld met een geurige aura van viooltjes. Harsachtige garrigue-geuren en subtiele tonen van zoethout en zwarte koffie komen naar voren als de aroma’s zich ontwikkelen. In de mond zorgen strakke, lineaire tannines voor een solide kader. Smaken van fijne bessen blijven hangen in de afdronk waar de tannines weer tevoorschijn komen voor een aantrekkelijk sober tintje. Dit is tekstboek Taylor’s, de fijne aroma’s en het kenmerkende bloemige karakter van Vargellas vermengen zich met de zwart bosfruit- en kruidengeuren van Terra Feita om een ​​stijlvolle wijn te produceren met de onmiskenbare karakteristieken van Taylor’s.

Serveertemperatuur:  10-14°C

Alcoholpercentage: 21%

Inhoud: 3ltr.

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land