Taylor’s Vintage Port 2000 75cl

 99,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional

Taylor’s Vintage Port is een van de grootste iconische portwijnen ter wereld. Gemaakt alleen in de allerbeste jaren – bekend als ‘declared’ vintages. Vintage Ports zijn een blend van het beste fruit van de eigen quintas, van Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita en meer recent, Quinta do Junco.

Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol, waarna de wijn bijna 2 jaar rust op houten vaten. Verdere rijping vindt plaats op fles.

Vintage: De natte oogst van 1999 werd gevolgd door een koude en droge winter met bijna geen regen. April en mei waren ook erg nat, juni en juli waren erg droog en de eerste helft van augustus extreem heet. De oogst begon op 20 september. De resulterende wijnen waren groot en vol met intense kleuren en zeer aantrekkelijke aroma’s. De eeuwwisseling werd aangekondigd door de productie van uitzonderlijke Port-wijnen, met name in de Douro-vallei.

Proefnotitie: Rijke magenta kleur. Krachtige, intense, zwarte vruchten- en kersenaroma’s met heerlijke geurende aromatische tonen. In de mond is deze wijn in perfecte harmonie met prachtig uitgebalanceerde fruit en tannines. Rijke, elegante, weelderige zwarte fruitsmaken. Enorme concentratie met opnieuw deze aantrekkelijke geurende kwaliteit die doorkomt. Lange rijke afdronk. Zeer stijlvol.

Serveertemperatuur:  10-14°C

Alcoholpercentage: 21%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Viticultuur