Taylor’s Vintage Port 1994 75cl

 319,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional

Taylor’s Vintage Port is een van de grootste iconische portwijnen ter wereld. Gemaakt alleen in de allerbeste jaren – bekend als ‘declared’ vintages. Vintage Ports zijn een blend van het beste fruit van de eigen quintas, van Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita en meer recent, Quinta do Junco.

Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol, waarna de wijn bijna 2 jaar rust op houten vaten. Verdere rijping vindt plaats op fles.

Vintage: De winter van 1993-1994 was extreem nat in de hele regio. Als gevolg hiervan ondervonden de meeste wijngaarden een zeer lage opbrengst, met een productie die maar liefst 75% bedroeg ten opzichte van het gemiddelde in sommige delen van de Douro. Ondanks het slechte begin was het groeiseizoen bevredigend, met droog warm weer dat slechts door een paar korte periodes van regen werd verbroken. De Vintage Vintage Port uit 1994 ontving 100 punten van de veelgeprezen James Suckling en vervolgens van de Wine Spectator.

Proefnotitie: Diep karmozijn, begint net wat volwassenheid op de rand te vertonen. De explosieve fruitigheid van de vroege jeugd is nu meer terughoudend als de wijn begint te rijpen, maar de neus wordt nog steeds aangedreven door indrukwekkende geconcentreerde  zwarte bessen aroma’s en door de klassieke Taylor geur van viooltjes. Een krachtig en goed gestructureerd port met rijke bramen- en cassisaroma’s met pittige vijgachtige zoethoutaroma’s die evolueren aan de lange en weelderige afdronk.

Serveertemperatuur:  10-14°C

Alcoholpercentage: 20.5%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Viticultuur