Taylor’s Vintage Port 2009 75cl

 84,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional

Taylor’s Vintage Port is een van de grootste iconische portwijnen ter wereld. Gemaakt alleen in de allerbeste jaren – bekend als ‘declared’ vintages. Vintage Ports zijn een blend van het beste fruit van de eigen quintas, van Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita en meer recent, Quinta do Junco.

Vintage: Een vintage portwijn die erin slaagt de massieve structuur en de krachtige fruitigheid van de oogst van 2009 te combineren met elegantie, evenwicht en finesse. 2009 zal worden herinnerd als een jaar met zeer lage opbrengsten. Dit was gedeeltelijk te wijten aan de kleine hoeveelheid fruit en ook aan het effect van het zeer droge rijpingsseizoen.  Alle wijnstokrassen vertoonden een lage vruchtbaarheid hoewel de vegetatie gezond en krachtig was. Vérasion (kleuring van de druiven) begon ook eerder dan gebruikelijk. Het rijpingsseizoen begon met relatief koel weer dat gedurende de hele maand juli duurde, maar in augustus veranderde dit in intense hitte. Vanaf juli tot de oogst in september was er bijna geen regen. Deze hete, droge omstandigheden produceerden geconcentreerde most, rijk aan kleur, tannines en suiker. Het jaar produceerde Vintage Ports van enorme kwaliteitl, niet anders dan de iconische vintage poorten van de twintigste eeuw. Het zijn portwijnen die heel lang meegaan.

Proefnotitie: Inktzwart met paarse rand. Zuiver in de neus met krachtige noten van geconcentreerde zwarte bosvruchten, doorspekt met frambozen en pruimen. Rond deze dichte fruitige kern, met zijn aantrekkelijke levendigheid en mineraliteit, is een geurige en complexe expressie van citrusbloesem en wilde kruidengeuren van mint en lavendel. Ondersteund door strakke dikke pezige tannines explodeert het gehemelte met een geconcentreerde rijpe zwarte fruitsmaak die in de lange afdronk opsteekt.

Serveertemperatuur:  10-14°C

Alcoholpercentage: 21%

Inhoud: 75cl