Taylor’s Quinta de Vargellas Vintage Port 2001 75cl

 49,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Tinta Roriz, Touriga Francêsca, Tinta Barroca, Touriga Nacional

Gelegen in de wilde en heuvelachtige oostelijke uithoeken van de Douro-vallei, is Quinta de Vargellas gewaardeerd als herkomst van de beste Port-wijnen sinds de jaren 1820. Vandaag de dag behoort de Quinta tot de grote wijngaarden van de wereld. In jaren waarin een Taylor’s Vintage niet wordt “declared”, kan de beslissing worden genomen om een ​​Single Quinta Vintage Port te bottelen. Deze is volledig gemaakt van druiven die op het landgoed Vargellas zijn geteeld en draagt ​​de naam van het landgoed op het etiket. Een Quinta de Vargellas Vintage Port is over het algemeen eerder rijpend dan de Taylor’s Vintages. Vaak goed benaderbaar als ze jong zijn, maar ze kunnen toch nog vele jaren goed rijpen als ze worden bewaard in de kelder.

Vintage: Het seizoen van 2001 werd gekenmerkt door een van de natste winters die werd opgetekend, met wijdverspreide overstromingen en grote schade in de Douro-regio. Vanaf april was het weer beter geregeld. De zomer zag gematigd hete temperaturen, met een ononderbroken lichte wind die de wijnstokken belucht en ziektevrij houdt. De oogst begon op 17 september op Quinta de Vargellas. De weersomstandigheden tijdens de eerste helft van de wijnoogst waren ideaal met warme dagen en koude nachten die gunstig bijdragen aan fermentaties. De kwaliteit van het wijnjaar 2001 was duidelijk vanaf het begin van de oogst.

Proefnotitie: Diep paarszwart met een smalle magenta rand. Krachtige, uitbundige, frisse zwarte bessen en kersenaroma’s. Mooie bloemige noten. Stevige, maar goed geïntegreerde tannines in de mond. Fris, rijp, mondvullend zwart fruit en pruimensmaken. Lange afdronk met smaken van zwarte bessen en pure chocolade. Een zeer uitgebalanceerde, stijlvolle wijn.

Serveertemperatuur:  10-14°C

Alcoholpercentage: 20.5%

Inhoud: 75cl