Taylor’s Quinta de Vargellas Vintage Port 2008 75cl

 44,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Tinta Roriz, Touriga Francêsca, Tinta Barroca, Touriga Nacional

Gelegen in de wilde en heuvelachtige oostelijke uithoeken van de Douro-vallei, is Quinta de Vargellas gewaardeerd als herkomst van de beste Port-wijnen sinds de jaren 1820. Vandaag de dag behoort de Quinta tot de grote wijngaarden van de wereld. In jaren waarin een Taylor’s Vintage niet wordt “declared”, kan de beslissing worden genomen om een ​​Single Quinta Vintage Port te bottelen. Deze is volledig gemaakt van druiven die op het landgoed Vargellas zijn geteeld en draagt ​​de naam van het landgoed op het etiket. Een Quinta de Vargellas Vintage Port is over het algemeen eerder rijpend dan de Taylor’s Vintages. Vaak goed benaderbaar als ze jong zijn, maar ze kunnen toch nog vele jaren goed rijpen als ze worden bewaard in de kelder.

Vintage: De winter van 2008 was droger en kouder dan normaal, met slechts 258 mm regen die tussen november en maart in Pinhão viel. Gelukkig zorgde een natte april ervoor dat de grondwaterreserves voldoende werden bijgevuld. Bloei vond plaats onder natte en koude omstandigheden en als gevolg daarvan had een slechte set invloed op alle druivensoorten, wat resulteerde in lagere opbrengsten, maar met een grote concentratie van smaak. De temperaturen voor het groeiseizoen van 2008 waren opmerkelijk vergelijkbaar met 2007, met lagere dan gemiddelde temperaturen en een milde augustus. De uiteindelijke rijping van de druiven was enorm verbeterd toen er regen viel tussen 4 en 7 september en een nieuwe stortbui vlak voordat de oogst begon. De oogst begon op 20 september in Vargellas. Een belangrijk kenmerk van de hele oogst waren de warme dagen gecombineerd met koude nachten, die perfecte weersomstandigheden opleverden,  voor de uiteindelijke rijping van de druiven. Suikergehaltes van de druiven begonnen laag, maar namen progressief toe naarmate de wijnoogst vorderde.

Proefnotitie: Inktzwart met een levendige paarse rand. Compacte en stijlvolle neus, met intense aroma’s van zwarte bessen en wilde bessen, strak gewikkeld rond een donkere kern van zoethout en stroop. Subtiele tonen van thee, rozenblaadjes, tijm en exotisch hout met een aantrekkelijke frisheid die naar boven komt als de neus zich ontwikkelt. Zoals gebruikelijk bij Vargellas vertoont de neus een uitzonderlijke zuiverheid, maar is verleidelijk in zijn complexiteit. In de mond zijn de tannines mooi geïntegreerd en bedrieglijk subtiel, maar hun stevigheid wordt zichtbaar op de lange afdronk die vol zit met een intense smaak van zwarte bessen.

Serveertemperatuur:  10-14°C

Alcoholpercentage: 20.5%

Inhoud: 75cl