Symington Quinta do Vesuvio Vintage Port 1998 Magnum 150cl

 179,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Sinds 1989 is Quinta do Vesuvio in handen van de familie Symington. Een begrip in de Portugese Douro vallei die tevens port op de markt brengt onder de merknamen Graham’s en Dow’s. Alle wijn gemaakt in Vesuvio worden met de voet getreden in de oude lagares van de Quinta.

Vintage: Na een milde maand juni en in juli en augustus warm en droog, leidde tot een goede gelijkmatige rijping, waarbij de Tinta Barroca er bijzonder veelbelovend uitzag. Rijpingstudies uitgevoerd tussen 19 augustus en het begin van de wijnoogst, bepaalden de volgende plukvolgorde bij Vesuvio: Oude wijngaarden; Tinta Barroca; Tinta Amarela; Tinta Roriz; Touriga Nacional; Tinto Cão; en Touriga Franca. Het plukken begon op 21 september en ging door tot 4 oktober; Er wordt veel zorg besteed aan het selecteren en vinifieren  van het allerbeste fruit, zodra de perfecte rijpheid is bereikt. De druivenkwaliteit was zeer goed met gemiddelde suikerwaarden en een uitstekende 12o-13o Baumé. 

Proefnotitie: Zeer donkerrode kleur met vleugjes paars. Een superrijke geconcentreerde neus van bramenfruit en ondertoon van zwarte kers. In de mond met een enorme body, weelderige cassis-smaken uitgebalanceerd door stevige tannines, eindigend met een fantastische tentoonstelling van kracht en finesse.

Serveertemperatuur:  10-14°C

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 150cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land