Aanbieding!

Symington Quinta do Vesuvio Vintage Port 1995 75cl

 109,95  93,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Sinds 1989 is Quinta do Vesuvio in handen van de familie Symington. Een begrip in de Portugese Douro vallei die tevens port op de markt brengt onder de merknamen Graham’s en Dow’s. Alle wijn gemaakt in Vesuvio worden met de voet getreden in de oude lagares van de Quinta.

Vintage: De winter van 1994 op 1995 was regenachtig in Vesuvio. Maart en april waren echter verrassend warm. Dit stimuleerde zeer vroege bladgroei, knopvorming en uiteindelijke bloei. Begin augustus liepen de oude wijngaarden ongeveer twee weken vooruit op hun normale rijpingsniveau. Tegen het einde van de maand, die erg warm was geweest, zagen de druiven er in uitstekende staat uit, met het lichte “rimpelen” dat een Port-producent aantoont dat het sap zeer geconcentreerd en rijk is. Het plukken begon op 4 september, ongeveer 14 dagen eerder dan gemiddeld. Een beetje regen had de huid zacht gemaakt, waardoor kleurextractie gemakkelijker was.

Proefnotitie: De wijn is rijk, donker en geconcentreerd; het heeft aroma’s van viooltjes en “esteva” (rotsroos) en is zeer soepel en elegant in de mond. De Vesuvio uit 1995 wordt gezien als een van de beste Vintages van de Quinta.

Serveertemperatuur:  10-14°C

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land