Cockburn’s Vintage Port 2016 75cl

 72,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

In 1815 richtten de Schot Robert Cockburn en zijn broer John, reeds succesvolle wijnhandelaren in Leith nabij Edinburgh, een filiaal op van hun bedrijf in Porto: R & J Cockburn’s. Ze hadden door de jaren heen veel zakelijke partners. Na een naamsverandering is het bedrijf uiteindelijk bekend geworden als Cockburn’s & Co.

Sinds 2006 is Cockburn’s in handen van de familie Symington. De geschiedenis van de Symingtons in de Port gaat 5 generaties terug en kan via hun overgrootmoeder ook 14 generaties worden getraceerd tot de geboorte van de Porthandel. Met de Symington-familie is Cockburn’s weer eigendom van één familie. Als een van de belangrijkste families in Porto en de grootste eigenaars van wijngaarden in de Douro-regio, kan Cockburn’s niet in betere handen zijn.

Proefnotitie: Weelderige wilde bramen, geur van viooltjes, geuren van bloemen en wilde kruiden, steenroos, munt, hints van kruiden, gebotteld in een tijdcapsule en mogen jaren rusten. De afdronk is lang en persistent. Het eindigt eigenlijk nooit, want net als het begint, neem je nog een slokje.

Alcoholpercentage: 21%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land